Angel Hair Goreng Sempoi with Daging Salai

Angel Hair Goreng Sempoi with Daging Salai


Assalamualaikum teman2 blogger yang sudi singgah kat teratak kak Noor ni
Pagi ni akak menggoreng angel hair je untuk anak2 kesekolah buat yang simple2 je sebab lepas jadi tukang masak kena bergegas jadi  supir pulak, begini lah rutin harian pepagi kalau hari sekolah
Sebab tu lah akak suka hari cuti dok kat umah dapat masak2 dan makan2 dan yang best lepak2 kat depan 
LAPPY!!!!!! ini yang paling best 
Tapi kena bereskan kerja2 memasak dulu hehe
Nanti boss tak bayaq gaji pulak..


Dah nama nya pun sempoiii bahan nya tak lah banyak sangat

Secukupnya angel hair direbus dan salut sedikit planta
5 biji cili padi tumbuk
3 ulas bawang putih cincang
sedikit daging salai 
sedikit taugeh
kicap manis dan masin
garam jika perlu
planta utk menggoreng



Cara NYA
Panaskan sedikit planta dalam kuali masukan bawang putih
Goreng sampai wangi,masukan cili padi
Kacau pastu masukan kicap manis dan masin dan daging salai 
Boleh lah masukan angel hair rasa kalau kurang masin boleh lah tambah garam
Akhir sekali masukan taugeh dan sedikit sawi 
Tak payah lama nanti taugeh tak krup krap tak sedap pulak
Dah boleh makan time panas2 SEDAPPPPP!!!!
Lepas ni boleh cau jadi SUPIR  haahaha


7 comments:

  1. Salam pagi kak noor! sedapnyer bila akak ckp daging salai, mesti jadi lagi sedap kan kak :D kita mmg peminat daging lembu, inikan pulak di salai, alahaiiiii... sedap!

    ReplyDelete
  2. waalikumslaam Ika daging tu akak beli yg ready made punya mmg sedap sbb nipis pastu wangi lagi tulah tukang masak pun truja juga ni hehee

    ReplyDelete
  3. hamboi.. hamboi... kak noor.. smoked beef with angel hair gitu... hidangan untuk angel2 ka... sedap bangat nampaknya... nak pi cari angel hair la pulak pas ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yolah tu ogyep dah di melayukan tu,kita ni ibarat angel jugak dlm family sbb selalu masak yg seakan2 angel hahaa tak susah nak cari angel2 ni takyah terbang jauh pun hehee

      Delete
  4. Assalam kak Noor...kan ke Watie tengah sibuk ni...cam manalah nak tinggalkan PC ni...dok tayang menu mengancam selera semua...manalah nak cari daging salai lak ni....suapkan sesudu Kak!

    ReplyDelete
  5. Watie, cepat nga nga nak suapkan dua sudu bagi kenyang sikit,lepas tu baru boleh balik nah!!!! dah dapat lom??

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home