Paris Menggamit Kenangan @ Disneyland

Paris Menggamit Kenangan @ Disneyland

Assalamualaikum!!!! biasalah kalau teringat kan anak2 yang jauh pasti membelek album2 lama maka terjumpa lah gambar2 ni,gambar di bawah ni time dah tak larat sangat nak bawa kaki tu yang tersangat lah lenguh berjalan hahaaa aduii mencari tempat berteduh untuk merehatkan kaki,kami masuk dalam satu tempat entah tak ingat nama nya disana ada lah show untuk kanak2 kami yang tua2 ni turut tumpang jadi kanak2 nasib takde yang menghalau hahaa hampir  sejam jugak lepak kat sana,ada lah restoran fast food kat sana tu tapi tak sure kehalalan nya kami hanya menahan air liur sambil makan bekalan buah kami alahaiiiiiiiiiii


Kebetulan masa pergi sana first day sampai snow turun dengan lebat nya,bagi anak2 yang first time tengok snow memang teruja sampai sanggup bersnow kat luar kedai tu tak mau masuk, tak kisahlah tu kak Noor biarkan dia orang jadi jakunis kejab

 Time ni dah kehausan sangat anak ke2 bawa kuar untuk cari coffee bean bagi memanaskan badan yang dah sejuk gedi tu kata orang Kedah haaha,tapi yang lain masih happy bermai snow sebab tu lah takde gambar dia orang kat sini heheee


Otw nak kuar mencari segelas kopi kaki dah start sakit lagi tapi masih mampu "mengelik" camera tu ..


Nampak tempat yang boleh duduk kami tak lepas peluang walaupun di atas kerusi tu sejuk bangat dengan snow sapu2 je tetap letak punggung,tak kisahlah tu nampak macam tempat budak2 kecik je tapi orang tua bangka ni yang duduk,orang sana tak kenal kita go head je  hehe..
 Jumpa lagi tempat duduk kami tak lepaskan peluang,lagipun tak selalu datang pun posing je kan..



 Ok cukup dulu untuk kali ini sebab dah jumpa pintu tu dah dekat dengan coffee bean, tak sabar nak minum time ni,lepas tu anak ke2 pergi join adik2 dan kakak nya,tinggal lah kak Noor dan Pakwe tu melayan coffee dan makan roti yang entah apa2 hahaa..

19 comments:

  1. Best nyer. Masa ke Paris dulu, kami tak pergi Disneyland. Cadangnya kalau ada rezeki, pergi bersama anak anak.

    ReplyDelete
  2. he..he.. bestnya kak Noor, kalau tak kita jimba sesama kan hu..hu... xada rezeki lagi...

    ReplyDelete
  3. bestnyer tgk gambar percutian akak ni..saya lum sampai lagi Paris.dari sini tak la jauh sgt tapi tu la masa jer belum mengizinkan lagi.

    ReplyDelete
  4. Salam Kak Noor... wow! seronoknya dia bersama pak we dan anak2 awe tu hehhee.... Insyallah sha akan sampai ke Paris tidak lama lagi.. soon.... *dalam mimpi* ehehheeheeeh

    ReplyDelete
  5. kak noorr..seronok ek jalan2. bila lagi plan nak jalan2 gini kak noor? hehe

    ReplyDelete
  6. Zie, gi Paris kalau gi disneyland tak sah lah budak2 ni diaorang yg aturkan semua kak noor ikut je tpi mmg tak habis lah kalau setakat sehari dua di Paris sebulan baru puas hati meronda tapi duit ciputtt haha

    ReplyDelete
  7. yalah Qis dulu ingat dah nak jimba2 dengan Qis tapi dah sayang nak tinggalkan honeydew dia pulak hahaa tkpe belum rezeki tu kan ada lagi tu nanti ikut ekkk...

    ReplyDelete
  8. Nieza, sesekali bercuti nak happykan budak2 disana tu,dah lama dia orang belajar disana tapi belum sempat sekeluarga berkumpul jadinya kira dah sampai hajat lah tu hehe, oh dah dekat kat Finland tu pergi lah NIeza utk anak2 mmg suka sngt lah diaroang tu,cuma akak ni letih berjlan tulah yg tk sanggup gak ..

    ReplyDelete
  9. Sha, hahaha dlm mimpi pun ok jugak tu,yalah anak2 awe ni dah berapa kali mengajak mommy wee dan daddy we diaorang haaaa sekali tu barulah puas hati budak2 tu kena lagi dengan snow sampai ada yg demam2 jugak tu lepas balik dari sana,tapi suka punya pasaiii tkde yg merungut pun haha adeeeeiii

    ReplyDelete
  10. Izah, seronok tu mmg lah tapi duittt yang tinggal ciput hehee ke Paris tu belum ada rancangan tapi keUK insyaallah lagi 2 bulan lah sbb anak kak NOor ada yg graduate so kena pergi lah bagi sokongan moral dan fizikal kan heeee

    ReplyDelete
  11. Salam kak noor..seronoknye,makan angin
    kat oversea...bila la iza boleh pegi...ada snow lagik..

    ReplyDelete
  12. Assalam Kak Noor..wah dah merasa yer Akak berdating kat Paris...hehehe...Watie cuma berkesempatan ke Magic Kingdom...Disneyland di Florida & California....tu pun masa menuntut dulu!!!But....best lah merantau lihat negara orang ni...such an experience kan!!

    ReplyDelete
  13. walikmusalam Iza, kalau tak sebab anak2 ada kat sana tak merasa jugak akak makan angin,ni pun dah puas memujuk rayu baru lah dpt heee

    ReplyDelete
  14. walikmslam Watie,begitu lah hati seorang ibu dan bapa kemana saja anak2 belajar pasti nak gi tengok jugak,ibarat sambil menyelam minum air lah bila lagi kan nak merantau tempat orang..
    wah best tu disneyland Florida yang penting akak belum sampai kesana kalau ada rezeki anak2 nanti nak jugak heeee

    ReplyDelete
  15. percutian yang julung2 kali nya di buat Ita alhamdulillah jom lah nak join akak heee

    ReplyDelete
  16. Salam perkenalan Kak Noor..

    Seronoknya dapat bercuti luar negara..
    Terima Kasih gambar2 yg cantik sangat..blh saya berangan dlm mimpi..

    Salji blh buat ais kepal gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. slaam kenalan jugak dari akak Siti,disbbkan ada anak akak kt sana Siti kalau tak memang tak terjalan jugak,ni sbb sekaligus dapat melawat anak jugak,sambil menyelam minum salji hehee

      Delete
  17. Been there 2008, but that time spring time so tak la sejuk very nice place really good memories.

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home