Apam Polkadot Bakar ala Muffin

Apam Polkadot Bakar ala Muffin



ASSALAMUALAIKUM  semua rakan blogers yang sudi jengah kat  dapur akak ni
JUTAAN terimakasih di atas sokongan anda yang sudi follow akak dari sehari ke sehari makin bertambah follower akak, walaupun masakan akak tak lah sehebat blogger yang tersohor
Masih banyak kekurangan dalam blog akak ni maklum lah baru tiga bulan heheeeee
INSYAALLAH segala kekurangan akan dibaiki lagipun kesuntukan masa dengan tugasan harian yang membuatkan ON OFF je blog ni...




Untuk resepi kali ni akak nak kongsikan resepi apam polkadot lagi tapi yang versi bakar
Sebenarnya bukan sengaja pun nak bakar tapi disebab kan urusan yang tak dapat di elakan
maka terjadilah  yang begini
BUKAN APE nak cepat punya pasal,lagipun kalau bakar tak payah tunggu api dapur tu
biarkan ON JE lepas tu bila cukup timer dia OFF sendiri haha so boleh lah ditinggalkan dalam oven tu



CERITA nya begini....
AKAK memang dah siapkan adunan apam ni  dan dah nak kukus pun tiba2 ada yang tefon minta akak keluar ada urusan PENTING !!!! jadi daripada adunan tu terbiar gitu cepat2 akak masukan dalam acuan muffin yang agak besar supaya cepat habiskan adunan tu dan masukan dalam oven terpaksalah di bakar saja  sebab kalau bakar tak payah tunggu kalau dia masak nanti,tapi kalau kukus kalau tak tungu mau hangus tu dapur comey akak HAHAA
LAGIPUN oven akak tu dah di "timerkan" bila dah cukup time dia akan OFF sendiri so memang selamat lah kalau ditinggalkan



APA nak buat kadang2 time emergency gitu kita kena fikir cara paling pantas nak selesaikan MASAALAH
TAPI Alhamdulillah selepas akak balik tengok apam bakar ni ok je cuma agak keras sikit kat atas tu tpi rasanya masih ok lah lagipun intinya nuttela bila dah besar jadi banyak lah nuttela didalam nya kan so 
TANG TU LAH  part yang paling bestttt rasa coklat nuttela tu
Untuk yang nak mencuba boleh lah semak  resepi  APAM POLKADOT kat sini ya semua nya sama cuma kali ni terpaksa di bakar kan HAHAHA..





9 comments:

  1. wah apam ala muffin di hari minggu. sedap tu minum dengan kopi O panas. Boleh ulang sampai ke petang

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap Zie kalau ada makanan sambil BW sambil ngap2 kan heee kadang2 bukan sampai petang esuk pagi pun masih ada sbb anak2 akak bukan jenis pemakan tapi mama nya suka buat heee

      Delete
  2. Ok la tu kak noor, bakar pun bakar la......asalkan masak, syg kalau terbiar n terbuang.

    ReplyDelete
  3. Salam Kak Noor hari ni sha memasak dapur OFF the whole day.. esok pun ehheheh sebab banyak undangan makan free... menu minum petang wajib ada... tapi nak mengupdate dalam blogs rasa macam lemau ler sesangat.. dah mulalah tu mood malas nak update blogs maklumlah musim cuti sekolah dah tiba.. nak berjalan aje rasanya.. tapi sempat singgah dapur kak Noor ku cayang ni.. nak lepaskan rindu kat kak noor.. :))

    Jadilah apam dot dot bakar.. akak sama dengan sha.. kalau dah tergesa asal jadi dan rasa enak masuk mulut dahhhh elok sangatlah tu kan.. samalah kita :))

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum akak...
    Idea yg baik tu akak... Drp ianya terbiar gitu baik d bakar jer kan akak... Lg pun diana tgk ok jer tu kejadiannya...

    ReplyDelete
  5. Assalam Kak Noor cyng, bagus juga idea akak bakar tu bila emergency apa nak buatkan janji boleh dimkn kan..hehe

    akak, tq yer resepi ikan kukus epal tu saya dh cuba..sedapla:)

    ReplyDelete
  6. nmpak sedap dan cumel sgt...huhu nak satu

    ReplyDelete
  7. Cikwan pun off Kak Noor..banyak sangat kerja..pastu ada org tempah kek..letih sangat2..rasa macam takde rest..nak berehat lama..macam gian plak nak memasak..huhuhu.. ;)

    cikwan pun kalau malas2 masuk oven gak kak.. leceh nak kena tunggu kan..

    ReplyDelete
  8. Assalam kak Noor...waaah minggu apam eh...uiikss x penah try lg bakar apam...lg senang keje nih..kira mcm kek apam bakor la kan..hehe.. Apam yogurt mmg best....ummi pun suka, dah lama x buat... ^__^

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home