Churros Dengan Sos Coklat with Strawberry

Churros Dengan Sos Coklat with Strawberry



ASSALAMUALAIKUM  dan selamat pagi jumaat pada rakan2 yang tak jemu2 untuk mengunjungi blog akak yang  agak kureng sikit ni, disini masih lagi suasana cuti sekolah,jadi pagi ni akak nak kongsikan menu kegemaran anak2 lah yang terlalu suka kan coklat apa lagi sos coklat ni tak cukup churros ni cicah jari dengan coklat hahaa aduiii layan je anak2 ku * dua orang aje pun yg tinggal sini * yang lain semua nya jauh dimata dekat dihati...,sabar anak2 mama yang jauh dimata tu tak lama lagi  insyaallah kalau ALLAH mengizinkan kita akan berjumpa lebihkurang dua minggu lagi heee tak sabo mama nak jenjalan ni..



SEBENARNYA  churros ni akak dah try buat dulu,kali ni second time lah dan siapa yang nak resepi boleh lah klik DISINI RESEPI CHURROS , buat nya tak lah susah sangat lebih kurang macam kita nak buat creampuff jugak bahan2 tu dimasak terlebih dahulu,kemudian baru dimasukan kedalam piping beg dan di picit lalu digoreng dan lepas tu dicicah sos coklat sangat laris kalau buat ni,tak cukup churros boleh jugak cicah dengan strawberry pun sangat lazattt tau!!




SEDAP dilayan time churros ni panas2 



NAK lebih coklat golekkan je kat dalam sos coklat tu lepas tu guna garpu cucuk kan
ADUH!!!!! susah mau cakap lah..



STRAWBERRY tu tak sabar terus terjun kat dalam sos coklat 
DAH MENYERAH DIRI HAHAHA 
JOM LAYANSSSSSS

34 comments:

  1. salam kak noor

    sedapnya, tina penah try buat aritu, tak menjadi, agaknya sebab sebab guna piping bag, dia pecah hehe

    nampak sangat menarik, i heart coklat =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmusalam Tina..
      oh ya apa yg pecah Tina piping bag ke ??
      tkpe boleh cuba lagi guna piping bag yg tebal punya heee
      coklat the besttt fav anak2 jugak mama2 hee

      Delete
  2. Salam pagi jumaat Kak Noor...sedap la kak....cicah cekelat lak tu.Iza x pernah buat,rasa2 macam nak buat,nampak senang je caranya..kena try ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tenghari ni Iza baru dpt membalas komen2 heee sedap sedap sekali cicah cekelat,,

      Delete
  3. sedapppp!!! malas nk buat sos cekelat tabur gulapun layan...Cantik tul kejadian churrros kak Noor tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chah cayang..betul cicah gula pun boleh jugak kalau tk mau gumuk utk orang yg kurus mulus boleh lah cicah cekelat ni akak pun sbeno nya kena tabur gula je tapiiii cokla tjugak pilihan hati heee

      Delete
  4. Assalam k.noor..mkn ala2 mat salleh gituu...jeles kita ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau jeles kena buat lah Sofea tarak susah maaaaaaaaaaaaaaa

      Delete
  5. wow...kak noor...layan mknan ala2 mata biru gituw... suka3x... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. FNF... anak2 kalau menu mata biru suka snagat lah diaorang ni tapi mudah dan simple pun nak buat so senang keja mama heee

      Delete
  6. Assalammualaikum.... KAk Noor cayangg hadoii kak noor bikin hangat pagi2 jumaat ni tawww... sedap betullah.. kecurr dah ni tengok si adik churos tu dan strawberry yang terjurus di lembah cekelat tu.. sedapnya kak Noor nanti sha nak buatlah.. masuk dalam list... sedap! sedap!!! huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumuslam Shaaaaaaaa
      Sha lagi kasi akak hot hotter hottest ni haha tngok udang yg tergolek tu dengan ikan masin dan sambal telor tu aduyaiiii akak minta tambah nasi ni kalau ada menu tu kat depan mata akak hee

      Delete
  7. nampak sedap tul kak noor. kaka nor wat coklat tu cara coklat ganache ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. T kalau nmpak sedap mesti sedap lah tu kan hee
      coklat tu akak buat double boil..panaskan air sehingga mendidih dan masukan coklat dan susu dlm bekas lain dan letak diatas air panas tadi biarkan dia cair sambil dikacau2

      Delete
  8. eh..eh..eh... saje buat ucu telan air liur tunjuk pic banyak2 ye k.noor....
    kalau mcm ni harus jugak dibuat....

    ReplyDelete
  9. haha Ucu sama lah dengan Ucu jugak kan kek Ucu tu selalu buat akak dah banyak telan air liur sampai dah kering ni..
    kalau Ucu buat mesti lebih sedap dari kak Noor buat caya lah

    ReplyDelete
  10. mmg best tp klu saya terkam strawberi tu dulu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesuma cayang..
      akak dua2 terkam tau lepas satu satu hadoiiiii tkpe time cuti je ni pastu stop lah cekelat2 ni

      Delete
  11. Assalamualaikum Kak Noor, apa khabar?
    Alahai.. terliur kami dibuatnya..

    ~Salam perkenalan buat Kak Noor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmsalam Nur..
      alhamdulillah akak sihat walafiat trimakasih ya sudi singgah dapur akak yg tak seberapa ni..
      salam ukhwah jugak dari kak nOor ya Nur..

      Delete
  12. As'salam Kak Noor

    baru sempat singgah dah petang2 ni kak, ct datang dapat menikmati hidangan kak Noor Alhamdulillah.

    kalau dah buat begini kak, kat rumah ct kompomlah memang tak cukup, bukan anak2 aje yang suka, mak bapak pun suka hehehe. kalau tak cukup jari pun boleh celup gak ya kak Noor, jangan termakan jari sekali sudahlah hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmslam Ct..
      ala tak kisah lah tu Ct akak pun baru bekkesempatan ber BW ni lagi malam2 dah pun, tulah ikut menu anak2 jugak mama2 hahaha Ct kurus mulus boleh lah makan banyak2 cekelat ni,kalau akak kena fikir jugak lah buah strawberry je kot makan tanpa cekelat hee

      Delete
  13. waahh sedaapnyer nmpak kak noor..terliur kita nengoknye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah menepati citarasa anak2 time cuti2 ni thanks ya sudi singgah dapur usang akak ni hee

      Delete
  14. as salam kak noor...sedapnya bila cicah coklat gitu...aritu tengok dlm tv chef kamarul buat churros ni..skrg kak noor pula..mmg menggoda selera betul la..nampaknya sy kena try buat ye kak noor..hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wllikmusalam LB..
      oh yaka akak ter miss lah mmg akak nak tengok jugak chef membuat churros ni cara yg betul hari tu terlepas jugak kat TLC saja lah nk tengok mana tau cara akak salah ke,tapi memang sedap lah anak2 suka sangat tapi kena makan time panas2 lagi sedapppppp

      Delete
  15. Hi Kak Noor cayang, sedapppp best! Ada strawberry dan chocolate.... lain ari singgah sini nak bawa tupperware. hahaha

    Have a nice weekend.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAI Amel selamat pagi sabtu,mesti belum bangun ni sbb masih awal hee atau bangun tidur balik kot,tkyah bawak tupperware lain kali sbb akak dah sediakan tupperware tapau utk Amel tau

      have a nice weekend tu U jugak ..

      Delete
  16. assalamualaikum kak noor ... lamanya wani menyepi ini baru nak main terjah2 kat blog ... terima kasih ya kak noor coz masih lagi teringat2 diri ini hihi..semoga kak noor & keluarga dimurahkan rezeki untuk kesana lagi..ini kali pertama wani dengar churros .. hihi ...wani tengok tadi ingatkan french fries hihihi .. maaf ya kak noor x tahula bentuk churros ni ... ..nampak sedap tu kak noor siap dgn sos coklat ..ada strawberry lagikk

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumuslam Wani cayang..
      mestilah ingat sbb kan kak Noor masih baru dlm dunia Bw ni pastu ada yg dtg komen macam best sesangat,salah sorang nya yg dtg tu Wani lah tulah akak jadi ingat,mudah2an doa Wani dimakbulkan Allah swt amin...
      akak pun tngok resepi jugak kalau tak memang tak tau,lagipun baru ni ada di tunjukkan kat tv tapi akak miss pulak,kena tunggu ulang tayang lah lagi ..

      Delete
  17. asslm Kak Noor...ade lg x..nk rasa la sikit..QH pon dh lama tringin nk buat churros ni tp tu la..xtbuat2 lg...kecur pulak tgknye tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. confem dah habis lah QH cayang kalau benda bercekelat gini,akak pun sbb atas desakan anak2 klaau tak malas jugak,lagipun kebetulan ada strawberry boleh tumpang cekelat churros tu jugak

      Delete
  18. ingat french fries td kak...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fatiha..
      ni french fries versi besar punya ni tapi churros lebih rnggup kalau time panas sedap tau...

      Delete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home