Last N3 Before UK Holiday Double Chocolate Brownies Mix

Last N3 Before UK Holiday Double Chocolate Brownies Mix



ASSALAMUALAIKUM  dan selamat petang untuk semua adik2 blogger, hari ni hari yang palinggggggg sibok dengan packing macking aduii fenin dah kepala ni tapi nak jugak buat entry sebelum berangkat.
Kali ni resepi akak resepi segera SAHAJA sebab nak cepat,lagipun kesian jugak pada anak2 sebelum mama berangkat biarlah mama tinggalkan air tangan mama dulu untuk jajan diaorang walaupun hanya brownies segera, tapi tetap rasanya memikat hatiku,tak percaya try lah...
Bahan2nya memang tak banyak sangat kalau guna brownies segera ni 
Hanya
2 biji telur
Air sejuk dan Minyak sayuran
dan sekotak brownies segera cuma $B 3.30 je murah kan!!!
Semua bahan dimasuk dalam mixer dah kembang dibako selama lebihkurang 50 minit dan lepas tu dah boleh 
SANTAP cepat dan mudah..



Waduh2 tengok lah coklat chip yang berkilat2 tu bukan saja anak2 yang teringin 
IBU2 BAPA2 pun teruja jugak tu kan 



Sebenarnya mulai esuk akak akan berCUTI selama sepuluh hari untuk pergi ketempat di atas tu kerana menghadiri majlis graduation anak ke2 akak di University of Bath,kemudian akan tinggal di London dirumah anak sulung yang menghabiskan tahun ke2 PhD di Imperial University selama beberapa hari,dan akhir sekali akan ke Malvern sekolah anak ke3 yang tamat  Form 6 kerana ada majlis penyampaian hadiah INSYAALLAH 
Semoga perancangan berjalan lancar doa kan akak dan hubby pergi dan balik dengan selamat ya
kerana perjalanan yang jauh hampir 16 jam didalam plane amatlah memenatkan
kalau ada masa dan kesempatan akak akan update blog atau Fb ke tapi kalau keadaan sebaliknya kena tunggu sampai kerumah semula lah,sorry dalam masa bercuti akan tak dapat bertandang ke blog adik2 semua, tapi dalam hati memang dah jatuh cintan cintun dengan blog ni memang gatal je nak update kalau ada PELUANG
walaupun bukan dalam bab masak memasak tapi mungkin sekitar perjalanan pergi dan balik akak nanti
INSYAALLAH 
akan dikemas kini dari masa kesemasa



JUGAK kalau bekesempatan akan melawat adik beradik sepusat sepusing yang comey lotey tu
kat Istana Buckingham yang tak jauh dari London,sebab dah beberapa kali pergi asyik miss je nak singgah Istana tu hanya lalu dari luar je
itupun kalau  keadaan mengizinkan
INSYAALLAH


Oklah ya selamat santai semua ESUK pagi2 sebelum nyamuk bangun akak dah berangkat 
Jumpa lagi ya kalau panjang umur di dapur akak
Sudi2kan lah tinggalkan komen2 menarikss supaya walaupun jauh dinegera orang adik2 akak semua akan sentiasa dihati Kak Noor heeeeee

28 comments:

  1. selamt bercuti kak noor, jaga diri n jgn lupa jalan balik Msia ye ! hehehe

    ReplyDelete
  2. Hamboi... nak tinggalkan kami ke... jgn disusahkan kami yang tinggal ni... pandai2 lah kami menjaga diri... Gi lah holiday... gi lah honey moon... gi lah.... (sambil nangis)... sob..sob.. sob...

    Selamat pergi & selamat kembali ya... jgn cuti lama2 bangat... nanti bersawang dapur ni... Kirim salam kat Prince tu ya... prince aje tau..

    ReplyDelete
  3. K.Noor.....tidakkkk....nak ituttttt.....huhuhu..~~ nangis sedey nie kene tinggl.......!! hehehe...

    Kak...tahniah anak dah grad ye...semoga perjalanan akak selamat...! selamat pegi dan selamat balik ye...~ pas tu bole masak balik...hehe...

    selamat bercuti.....kak..nak fm 1....hehe ~ mntk ngan muka x malu nie....:)

    ok la...selamat jalan kak....ingat daku masa tgh dlm flight ye...^__^

    ReplyDelete
  4. Happy Holiday akak. Semoga perjalanan akak dipermudahkan segala urusan.

    bagi T cucii mata tengok brownis akak yang mengiurkan itu..

    ReplyDelete
  5. Aslmkum..
    Amboi kak..lamanya cuti..Hehehhe..Selamat bercuti Kak Noor.

    ReplyDelete
  6. salam kak nor cyggg..sob..sob sobb..sedeyeyyy ..mesti rindu gilezz kt celoteh kak nor nie..dlm ksibukan memaking sempat lg yer wt kuih..tabikkk la kt akk..kirim salam kt ank2 akk tu yer.selamat pergi dan kembali semula..belikan oleh2 buat zila..h ehee..jaga diri kak nor elok2 tau..muuuahhhh

    ReplyDelete
  7. Amboi Kak Noor...nak jugak ikut...hehe..
    Selamat bercuti ye kak,semoga perjalannya lancar dan segala urusan dipermudahkan...sentiasa rindu Kak Noor...

    ReplyDelete
  8. Hi Kak Noor cayang, sori ya lama tak dapat singgah. Kerja kat ofis manyak tak dapat ular sini sanuz.

    Selamat bercuti dan semoga perjalannya lancar. I akan rindu kak Noor, muaahhhzzzzz.........jangan lupa update tunjuk gambar kalu ada masa.
    Jaga diri elok elok dan selamat bershopping, hehehehe

    Byeee......

    ReplyDelete
  9. uuuuwwwwaaaaa! nak ikut jugak! kite belom sampai lagi kat tempat tu...

    ReplyDelete
  10. Selamat terbang selama 16 jam Kak Noor cayangggg.... buat senaman ringkas ye dalam penerbangan supaya tak krem kaki tangan & bahagian-bahagian lain...balik sini bawa oleh-oleh hikhikhikkkk

    ReplyDelete
  11. Selamat bercuti buat Noor n hubby dan tahniah buat anak2... jangan lupa ole2 buat kami yg kena tinggal ni ya.... enjoy ur holiday!

    ReplyDelete
  12. Selamat bercuti buat kak Noor.. Tahniah juga buat anak2 akak. Teringin benar Nur nak ke UK... :)

    ReplyDelete
  13. kak nooor...selamat bercuti!! tahniah buat anak2 kak noor..jgn lupa bawak balik jajan kat kitaorang ekk!!!klau tak , tak moh kawan!! hihi

    ReplyDelete
  14. Boleh ikut...tak de tiket ya...bawa balik coklat je le ya Kak Noor.

    ReplyDelete
  15. Salam Kak Noor..Amboi..seronoknyee bercuti..selamat pergi n jangan lupa kembali....yee..

    ReplyDelete
  16. selamat bercuti Kak Noor, seronoknya ada anak2 yang bijak2 macam anak2 Kak Noor ya moga2 anak2 saya pun akan jadi sebijak anak2 Kak Noor.

    ReplyDelete
  17. seronoknya jalan2..tapi mau beku jugak duk dlm kapal terbang 16 jam..hehehe..moga selamat perjalanan akak pegi dan balik...:)

    ReplyDelete
  18. Selamat bercuti kak Noor dan tahniah untuk anak2 akak atas kejayaan mereka.

    ReplyDelete
  19. selamat bercuti kak noor!
    take care yer

    ReplyDelete
  20. Slmt bercuti k.Noor...jauh terbang tu...moga dipermudahkan segala urusan. Tahniah buat anak K.Noor.

    ReplyDelete
  21. selamat bercuti kak noor.. semoga dipermudahkan segala urusan & diberi kesihatan yg baik utk k.noor sekeluarga bermusafir... jgn lupa buah tangan spesel dr kota London ye!

    ReplyDelete
  22. Salam kenal,

    Ini kakak kpd kak Nor!
    Selamat berangkat. Jgn lupa tulis travelog London.

    ReplyDelete
  23. wah kak Noor,terbang jauh nun ye...k,k selamat bercuti n mudah-mudahan dipermudahkan urusan..cuti masaklah ni ye..

    ReplyDelete
  24. Assallamualaikum kak Noor..

    Wah bestnya dpt melancong ke UK.. Bilalah nak merasa cam ni..huhuhuu.. Anyway, selamat pergi dan selamat kembali ye kak..

    ReplyDelete
  25. best2..dah berangkat ke KAk Noor cayang??jangan lupa seru nama CW kat istana tu ye..hehhehe ;)) selamat pergi dan selamat balik ye untuk kak noor dan suami.

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home