Three Cheese Tortillas

Three Cheese Tortillas


Assalamualaikum dan selamat pagi semua,hari ni resepi  cheese lagi biasalah nak menghabiskan stok cheese ni  takut expired,masa beli dulu tak hingat banyak sangat,maklum bila banyak tu lebih murah dibandingkan beli sikit2 jadi utk menghabiskan ni lah yg siksa sikit tapi kalau ada cheese ni anak2 cornfem suka so tklah bimbang sangat mesti habis punya heeee

Resepi ni akak cedok bulat2 dari buku masakan Taste of Home lagiii resepi shortcuts nama nya best jugak lebih cepat dan mudah dan tak ambik masa yang panjangggggg utk membuatnya




Bahan2nya

4 keping tortilas * untuk dua set
1 sudu besar butter
2 oz cream cheese 
1/4 cawan cheese cheddar parut
1/4 cawan  cheese mozarella
2 sudu besar bawang besar dadu
2 sudu besar mix vege
1/2 cawan isi ayam cincang
sedikit kiub ayam or ikan bilis or perasa lah

Caranya
Panaskan sedikit butter  masukan bawang dadu dan goreng sehingga layu,masukan ayam dan mix vege jugak kiub dan masak sehingga lembut dan kemudian tutup api 
Ambil roti tortila tu letakkan butter diatas nya dan sapu sehingga semua permukaan tortila berbutter
letakan adunan yang dimasak tadi,letakan semua jenis cheese dan akhir  sekali lapiskan dengan satu lagi tortila dan sapukan dengan butter dipermukaan tortila, buatlah sehingga habis tortilas tu dan panggang dengan suhu 200'C selama 10 - 15 minit sehingga kuning permukaan tortilas bolehlah diangkat dan dimakan panas2 ranggup dan sedap bangatttt..





Ranggup krup krap krup krap bunyi dia tau !!!!



9 comments:

  1. Hamboi... omputih menu lagi... very d tempting gitu... mintak sepotong boleh???

    Kak Noor, toksah dok heboh nak tempah2 ya... Kak Noor tu pun apa kurangnya... serba boleh aje.... kalau ogyep dok dekat Umah Kak Noor, ogyep x nak tempah2 ngan Kak Noor... nak selalu gi umah Kak Noor & makan free aje... boleh kan???

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dekat dua potong pun boleh kak Noor bagi tau Ogyep syang ni apa kan daya ku tak sampai tangan ni..

      ish budak ni kak Noor ni serba kurang tau tak mmg akak tak pandai mendeco segala yg ogyep buat tu PERCAYALAH ~~~ tapi kalau nk dtg sini makan free boleh sila lah anytime anywhere hahaha

      Delete
  2. Aslmkum kak noor.
    Morning!. Wah! Menu simple dan sedap. :)

    ReplyDelete
  3. Kak Noor dapat makan ni mesti kenyang sampai tengahari kan?
    Nampak sedap

    ReplyDelete
  4. amboi2 kak! bercheese je semenjak 2 menjak ni...apepun menarik sangat resepi ni..CW suke sangat la kalau menu yang simple dan pastinya memang kena dengan selera CW... nak cuba nanti ;))

    ReplyDelete
  5. menu western gitu! budak2 zaman sekarang suke makan cheese. kite ni besar panjang dah masuk uni baru reti nak makan cheese.

    ReplyDelete
  6. Sedapnya kak Noor.Kalau apa2 masakkan yang ada cheese mmg saya suka sgt2.

    ReplyDelete
  7. Salam k.Noor.tkasih wish bday.menarik menu yg k.Noor tayang ni...ada cheese tu yg buat sedap..yummmy..

    ReplyDelete
  8. sedapnya kak noor..saya kalau makan tiap2 hari pun tak pe cheese ni..hehehhe

    terima kasih kak kasi tau produk coklat tu..nanti nak carik..:) saya pun bz minggu lepas tak sempat nak jengah ke sini...

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home