Kentang Putar Permintaan Nabilah

Kentang Putar Permintaan Nabilah



Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua pengunjung disini semoga cerialah hendaknya ya walau apa pun situasi kita, kerana kalau kita bermasam muka kita akan nampak lebih berusia dari umur kita sebenar jadi why not kita happy kan diri kita ikut batas2 tertentu lah,dan sentiasa bersangka baik dengan rakan2 dan lebihkan gula dalam senyuman dan kurangkan gula dalam makanan heee

Hari ni kak Noor nak kongsikan resepi mashed potato ala2 masterchef gitu,siapa pernah tengok rancangan masterchef mesti masih ingat lagi,dulu2 sebelum tengok rancangan ni akak selalu guna skop aiskrim dan kadang2 mangkuk kecil je utk jadikan bentuk kentang ni tapi sejak tengok rancangan tu anak2 dah tak mau bentuk2 terdahulu mesti nak masukan dalam piping bag dan nozel bunga tu nak cantik jugak dan dipanggang sekejab bagi nampak oren2 tu,yang terdahulu resepi nya boleh klik di SINI RESEPI MASHED POTATO, kali ni dah ramai dirumah masing2 ada idea suruh tambah itu ini so akak tambah sedikit daun pasli kering, sedikit lada hitam dan yang penting cheese mozarella dia orang nak taruh banyak2




Untuk Kuahnya tu
Akak panaskan sediikit planta,masukan sedikit bancuhan tepung jagung tambahkan kiub ayam,serbuk lada hitam dan sedikit kicap manis,anak2 suka jadi akak memang guna resepi ni je janji diaorang happy makan




Alhamdulillah anak mama Nabilah dah happy bila makan ni sebab dulu masa buat ni dia masih lagi diUK jadi hanya dapat tengok gambar saja,sekarang ni baru lah dapat merasa keenakan mashed potato ni, lagi seminggu lebih Nabilah akan terbang lagi semoga dia dapat praktiskan mashed ni dimasa2 teringin disana nanti 
INSYAALLAH 

12 comments:

  1. gaya gaya macam ni yang laris kena makan ye nur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang laris bundo apa lagi panas2 lepas bako tu sekejab je lesappp dan berdesuppp

      Delete
  2. Salam kak nor!!! Da abis raya ke belum kak? Hihihi.... Lama ler tak buat kentang putar, nanti rajin bila2 buat sedapnyaaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilah..
      esuk last day syawal disini yalah orang sibuk buat openhouse tak renti2 ni akak dah malas nk jalan masak kat umah ja lah tk letihsngt heee

      Delete
  3. Assalam kak Noor... kentang putar cara kak noor tu sgt2 menyelerakan... kena lak dipanggang sekejap... mesti ada rasa rangup2 kat luar pastu lemak berkrim kat dalam... best nye

    ReplyDelete
    Replies
    1. ranggup Fnf ditambah dng rasa cheese sngt sedap utk budak2 lah tapi utk kita yg dah berumur kena kurangkan sikitlah kalau tak gumuk nnti hee

      Delete
  4. wah sedap tu kentang putar style cenggini..leh try ni nnti..mekaceh kak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 doc tapi kalau air tangan puan doc ni mesti lebih cantik lagi kan caya lah..

      Delete
  5. Assalamualaikum Kak Noor,
    Selamat hari raya, maaf zahir dan batin. Nampak sungguh cute dan menyelerakan. Sy belum pernah buat lagi kentang putar sendiri, klu ada masa teringin juga untuk dicuba.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wallikumuslam Wattie
      akak pun jarnag buat kalau ada permintaan barulah buat ni kesian kat anak2 jauh ni dah lama tk makan kentang putar ibu,sesekali jamu depa ni nak yg cantik menariksss jugak

      Delete
  6. sedap ni .. kalau setakat sepinggan tu kat rumah ni tak cukup la kak noor

    ReplyDelete
  7. slm Kak Noor..mnarik la bile tgk kentang putar yg comeiii gitu..resepi ni QH dh simpan dh tp lum smpt lg nk dcuba..hehe

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home