Macaroon lagi dan lagi

Macaroon lagi dan lagi



ASSALAMUALAIKUM adik2 blogger semua
Jangan jeles tengok macaroon akak tu heee yang dah terer tu mesti bercakap dalam hati baru sikit pun nak eksyen ke makcik ni hahaa 
Bukan apa nak kongsi  "kegumbiraan" akak ni sebab tengok macaroon yang tembam dan gemuk tu,lagipun  sebelum ni tak lah menjadi begitu bolat2 kejadiannya,itu lah betul lah kata orang
PRACTICE MAKE PERFECT
Tapi kak Noor masih belum puas hati lagi insyaallah lain kali memang nak try lagi bagi lebih cantik dan menarik macam sifu  ITA MASAM MANIS, cuma kita kena betul2 teliti masa memukul putih telur untuk jadikan merengue tu mesti betul2 kental dan bertanduk,kemudian serbuk badam pun kena betul2 kering,pendekata macaroon ni bahan nya memang mudah dan senang tapi agak cerewet dan perlu lebih perhatian dalam bahasa kita LEBIH MANJA GITU 




Untuk adik2 yang nak try boleh lah ke blog MASAM MANIS memang menjadi lah kalau ikut step by step yang ditulis oleh ITA tu tapi kena sabar sikit jangan kelam kabut sebab lepas kita picitkan ke kertas tu kena tunggu dulu bagi adunan tak melekat baru boleh masuk oven tau.
THANKS BANYAK2 UNTUK SIFU ITA ,TAPI ITA PUNYA LEBIH CANTIK LAH.

 






Disini akak kongsikan gambar2 yang menariksss tu eh menarik ke!!!! hehee



Dah macam2 gaya dah macaroon akak ni kuak lentang segala dah posing sakan ni 



Macam SOJA pun ada gak ni berbarisssss untuk buat latihan kawat hahaha


13 comments:

  1. Salam Kak Noor,
    aiiii pepagi dah tayang Macaroon ni...

    ReplyDelete
  2. As'salam Kak Noor

    ct suka bila internet laju sebab boleh BW sana sini hehehe. Kak ct un pernah buat sekali tapi tak jadi, terus mood nak buat tu turun serendah2nya cantik dah ni kak noor :)

    ReplyDelete
  3. Selamat pagi Kak Noor...
    wah...macaron tembam..jeles i tau...

    ReplyDelete
  4. Salam Kak Noor..

    Tergoda sudah menengok Macaroon akak pepagi hari ni... rajin ye kak noor ni :D

    ReplyDelete
  5. pandainya kaknoor buat macaroon ... tak minat la macaroon manih :-)

    ReplyDelete
  6. Asslmkum kak Noor..
    Nakkkkk..hehehehee....

    ReplyDelete
  7. kaler di cantikler kak noor dn mesti sedapkan!

    ReplyDelete
  8. salam sygg kak nor,
    bg zila bkn semua org boleh wt macaron menjadi tau..kak nor mmg teror la..cantik2 plk tue..aiishh kecurr:)

    ReplyDelete
  9. Salam kak noor! kita yg dah lama tak buat macaron :D siyeessss nii sejak umur kita masuk 30 an byk benda yg kita tak boleh nak makan, nak jaga darah pun ya tp kita suke buat, tapiii sapa yg nak makan ya? ehehe... dulu mmg antuuu dgn macaron :D

    ReplyDelete
  10. Kak Noor cayanggggg.... memang dah terror tu kak berbanding kami ni yang masih jakun tak reti nak buat ha ha ha hahhh... lawa pula tu dengan pilihan warnanya yang lembut!

    ReplyDelete
  11. Ghajin ghajinnnnn ....kita gak yang malas

    ReplyDelete
  12. Aslmkum K.Noor. cantik molek...tembam pula makaroon K.Noor ni....suka tengok.dah semakin pakar K.Noor buat makaron. bila lah sy nak cuba buat....

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home