Sekitar Kedatangan Orang2 Kampong dan Majlis Pernikahan My Doter..

Sekitar Kedatangan Orang2 Kampong dan Majlis Pernikahan My Doter..



ASSALAMUALAIKUM  dan selamat berjumpa lagi untuk semua pengunjung blog akak
Terimakasih kerana masih ada yang sudi bertanya kabar kenapa akak tak update blog
Begitu lama rasanya lebihkurang 3 minggu jugak selepas raya aidilfitri dulu terus senyap haha
Memang sibuk lah selepas raya dulu untuk persiapan majlis kawin anak ke2 kak Noor lepas tu
Kedatangan sedara mara dari Kedah sana tuuuuuuuu yang gambar kat atas tu ..




Ni gambar dua orang cucu sedara dan sorang anak sedara yang bagi rumah akak jadi gamat
biasanya sunyi  sepi tanpa ada budak kecik tapi best lah riuh rendah dengan hilai tawa budak2 ni dah balik 
terasa lah sangat macam takda penghuni haha..




Sempat lagi akak demo kan cara2 buat kek pop untuk sedara mara yang datang tu,sebenarnya memang dah lama teringin nak buat tapi asyik tak jadi je sebab sibuk,dok baca resepi dari blog 
 Dapur Ibundo berkali2 akhirnya menjadi jugak lah untuk buat kek pop yang sangat mudah ni
kalau ada yang teringin nak buat bolehlah sekodeng kat blog Ibundo ok..




Petang nak majlis tu sempat lagi ajak adik2 dan anak cucu menjolok buah mangga yang tinggi menjulang tu 
sampai terpaksa naik atas garage haha



Inilah hasil dari jolokan kami petang hari tu ada yang teruja tak nak buat GARAM BELACAN!!!!
Memang sedaplah buah2 segar bugar dicicah dengan garam belacan sehingga semuanya menjilat jari apa lagi makan ramai2 CAKAP PUN TARAK GUNA heee



Ni sanak sedara dan sahabat pandai yang sudi datang untuk meriahkan majlis pernikahan anak akak
macam2 gaya dan tema



Sebelum acara akad nikah 



IMAM sedang membaca khutbah nikah masing2 kusyuk mendengar nampaknya tu



Selepas selamat diijab kabul my hubby sangat terharu sampai sang isteri nya pun turut jugak kembang kempis dibuat nya aduhhhhhhh....



Masih lagi suasana suram dan hujan turun dengan lebatnya disekitar kawasan tempat akak duduk tu dan rasanya tempias jugak kat kawasan sekitar heee,itulah perasaan sedih tu datang dengan sendirinya hanya mereka yang mengalami nya saja dapat merasakan nya..


Bersama kedua orang besan akak tapi masih lagi sedih nampaknya tu..
Insyaallah akan disambung kalau ada permintaan kalau tak cukup sampai disini saja ya
HEHEHE itulah kesibukan akak selama ni tapi syukurlah sekarang ni dah kureng sikit sebab semuanya dah beres cuma sibuk jadi surirumah semula lah...

11 comments:

  1. alhamduilillah majlis dah selamat. kak noor mesti rindu dgn adik-bradik yg dah balik.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah Mala lega rasanya hati ini
    tapi terasa lah pulak kesunyian sbb semiggu dua tu dok beramai2 ni dah sepi wahasil balik asal ....

    ReplyDelete
  3. Waw..meriahnyer...buah mangga tu buat kecur jer..

    ReplyDelete
  4. Salam kak..lama akak tak menulis..
    selamat kembali kedunia blog akak...

    apapun Tahniah ya kak..
    Saya doakan mereka bahagia macam akak juga amin..ammin...

    ReplyDelete
  5. Salam Kak Noor,

    Tahniah, selamat menerima menantu kak noor... tak cukup gambar tu.. ada tak gambar repsesi nya kak noor... :D

    ReplyDelete
  6. Tahniah dan selamat menerima menantu... hujan lebat tanda bahagia dan syukur seorang ibu... tempias jugak kat kak rose yg membacanya!

    ReplyDelete
  7. Tahniah dan syukur utk akak sekeluarga.nanti update gambar pengantin lg yer

    ReplyDelete
  8. Salam Kak Noor,

    Selamat menerima anak menantu juga tahniah kepada Kak Noor&Suami juga buat anaknya Kak Noor yang ayu, semoga diberkati dan diperolehi senantiasa kebahagiaan sejahtera dan selamanya berkekelan sehidup bersama.

    Selamat beristirehat dengan secukupnya dan akan kembali dengan up-date masakan seterusnya.

    Salam manis semanis madu.

    ReplyDelete
  9. salam kak noor, alhamdulillah selesai sudah.. itula tertunggu2 gak akak update blog nie.. buah pelam tu cicah garam belacan kak, terangkat!... jgn lupa next episode ye kak..

    ReplyDelete
  10. Tahniah akak.....

    Eh ehhhh akak org kedah kaaa...

    ReplyDelete
  11. Tahniah k.Noor& suami slmt menerima menantu. Alhamdullilah semua selesai dgn baik dan meriah dg kunjungan sanak saudara dr jauh.Tahniah juga buat pengantin....moga bahgia selalu.

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home