Nasi Goreng Bodo Gulung Dadar

Nasi Goreng Bodo Gulung Dadar




Salam pagi sabtu semua nya yang masih sudi singgah disini, apa menu breakfast hari ni??
Kak Noor hanya yang simple dimple je just nasi goreng bodo gulung dadar je.
Tapi alhamdulillah walaupun bodo tetap sedap nasi goreng ni coz ada telur dan kacang panggang tu
Nak try??
Jom tengok resepi mudah ni..


Untuk Nasi Goreng
Akak hanya buat nasi goreng simple je campur sedikit stick ketam dan sayur sawi, sebab time untuk nyoping petang ni ,jadi petiais totally "koshong" heee jadi buat apa yang ada je lah, nasib baik telur masih ada, dapat lah di dadarkan, telur tu dicampurkan sedikit susu segar dan garam..
Dah masak nasi goreng hanya letakkan di atas telur dadar dan gulung lah, pastu potong ikut lah fav letakkan sedikti cili dan bawang goreng..
Kalau ada kacang panggang boleh lah di letakan di dalam pinggang bersama dengan nasi goreng gulung ni, kebetulan ada lebihan daging salai di hiris di letakkan atas telur untuk meriah kan majlis tu heee




Anak2 akak cakap kalau macam ni hari2 pun diaorang ok je hahaa
lagi best mudah kerja mama kan...





Jom jamu selera sedang lapo ni nak mengadap dua tiga ketoiii pun ok lah tu..

16 comments:

  1. Replies
    1. Norhaizan..
      mmg simple sangat nasi goreng ni tapi alhamdulillah sedap dan anak2 suka ok lah tu kan yg pentng diaorang happy makan ni siap bertambah2 lagi

      Delete
  2. Tak nampak bodonya Kak Noor... cantik dan penuh kreativiti...idea yang unik & menarik ni kak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kreativiti mnghabiskan telur je kan Amie hee tapi tak kisah lah tu janji anak2 suka mama happy dah

      Delete
  3. Hidangan yang sgt kreatif....saya suka meratah kacang panggang tu kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah akak Norzie suka apa saja jenis kacang2 ni lepas makan nasi pun nk kena cari kacang haahaa hantu kacang, tapi ok gak tu jgn jadi kacang hantu dah lah kan heee

      Delete
  4. Rajin sungguh Kak noor! siap2 gulung 2 nasi dlm telur lg...pepagi lg dapat nasi goreng camni mesti la besttt kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja je tiba2 dtg idea nak gulung nasi tu sbb tkde sayur dlm nasi goreng macam ada sesuatu yg kurang pulak Kak Nita tu lah di gulung2 laku pulak digulung cam gini..

      Delete
  5. salam kak noor...bodo2 pun sdap gak..menarik skli..budak2 mesti suka ni...kan...:-)

    ReplyDelete
  6. waduhhh kak...haritu mee gulung..harini nasi gulung pula..lps ni ape lg yer yg bleh dgulung lg..hehe...
    sedap mkn nasi goreng dgn telur dadar gitu...suka

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Kak Noor,
    Jangan kata anak2 Kak Noor, kalau dapat kat saya hari hari pun takpa, dahla gojes, sedap pulak tu, apa tunggu lagi.....kayuhler

    ReplyDelete
  8. Ass...berkunjung,,woow pasti sedap rasanya

    ReplyDelete
  9. As salam Kaknoor ...kita suka idea nie la...nanti bila nak join picnic boleh lah buat gini pastu susun dalam tupperware nak makan ambik satu haha...best la idea nie. Tq

    ReplyDelete
  10. rajin kak noor menggulung :-)

    ReplyDelete
  11. Senang makan klu dihidang mcm ni kak...suke banget...

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home