Crepe Durian Lagiii

Crepe Durian Lagiii




ASSALAMUALAIKUM  dan salam isnin untuk semua, semoga sihat sejahtera hendaknya adik2 blogger yang sudi singgah kat sini, masih hangat ke durian crepe ni masa ni?? Dah kurang kot kan, tapi di Brunei ni agak lambat sikit, rasa nya baru nak bermula kot, jadi nya boleh lah akak tayangkan kat blog ni lagi kan heee, thanks untuk eyna haneyna  & zila4ever berkongsi resepi DC yang sedap dan mantop ni, izinkan Kak Noor kongsikan resepi kat blog akak jugak ya..









RESEPI DURIAN CREPE
by : eyna haneyna
dicuba oleh : zila4ever.blogspot.com
di test oleh : Bicara Kak Noor

bahan-bahan-20gm tpg gndum
-20gm tepung ubi
-10gm tpg kastard
-10gm tpg jagung
-1 biji telur
-1 sdk myk masak
-1 sdb gula halus
-40ml susu cair
-150ml air
-pwrna kuning
-perisa durian 


cara-caranya
masuk semua bahan kedalam mangkuk.sebatikan dengan whisk dan tapis..
kalau pekat  tambah air sedikit
boleh jugak blander..cuma sedikit berbuih..kena hilangkan buih-buih itu dahulu.untuk mengelakkan crepe akan berlubang bila banyak buih..
ambil sesenduk kecil..tuang adunan dlm kuali yangg dipegang..
layangkan kuali agar adunan sekata
masak atas api kecil.
masak hingga kering angkat tak perlu terbalikkn semasa  mengangkat.

Banyak resepi crepe yang dah akak cuba resepi ni yang the best cantik dan licin dan bekenan sangat2 dan gara2 resepi ni sempat lagi akak ambik tempahan secara kecil2an saja dikala durian masih runtuh ni heeee...



filling
-150ml fresh cream diputar hingga kental

(boleh mix sekali dengan 2sdb isi durian)
-isi durian

-letakkan fresh cream letak isi durian dan letak lagi fresh cream di atasnya.
-lipat kiri ke kanan dan atas ke bawah.

-siap






Memang sedap sangat DC ni bukan saja anak2 suka bapa anak pun ikut jugak fav DC ni jadi tak sia2 lah buat banyak pasti ada yang menghabiskan nya




UNTUK WARGA BRUNEI DARUSSALAM APA LAGI DI TUNGGU!!!
HAHAHA KALAU NAK MERASA KESEDAPAN DAN KEENAKAN  DURIAN CREPE CEPAT ORDER SEMENTARA STOK DURIAN MASIH MERUNTUH NI

BOLEH SMS / WASSAP  OR CALL NO NI
8739160 
OR  
PM KAT FB ALSO  CAN MAAAA....

14 comments:

  1. Hadoiii... Kak Noor bisnes CD... rugilah duduk jauh2 tak merasa air tangan Kak Noor! Mesti sedap ni... montel2 belaka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. syok jugak Amie bisnis sikit2 je lagipun dah kebetulan warga rumah ni pun hantu jugak crepe ni montel macam tuan dia jugak haha

      Delete
  2. waaah cannot tahan lah tengok doyan crepe gedebab kak noor tuh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mokwo cayang, if u cannot tahan i also cannot tahan maaaa hahahaa meh kita makan si debab tu

      Delete
  3. Aduhai...durian crepe...menggoda betul..semoga bisnes berjalan lancar ye Kak Noor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Rahel, ala baru2 nak start je alhamdulillah so far so good ramai yg puas hati dan kata sedapp heeee

      Delete
  4. aduhaiii kak..dh mula bbisnes yer..xpe smentara pmintaan masih panas nikan...moga sukses yer kak...mmg cantik la kulit crepe ni..licin

    ReplyDelete
  5. Dah start berbizz plak ye kak....gud2...semntara prmntaan tgh panas nie kan....hehe
    Moga sukses kak....:)

    ReplyDelete
  6. Cantiknya DC kak noor,licin aje permukaan kulit dc tu.Kalau dekat saya pun nak order.

    ReplyDelete
  7. suka sangat makan durian crepe ni...

    ReplyDelete
  8. amboi kak...makin maju..tahniah!! mmg resepi eyna ni paling syok swtakat ni...kita pun dah ulang2 buat, sedap menyengat..

    ReplyDelete
  9. jelesnya..semua org dah wat durian crepe ni.kita tau makan je.akak lak dah biz lagi tu.tingin lak nk bljr buat...eh rajin ke aku ni nnt hihi

    ReplyDelete
  10. kak nor..resepi nie mmg yg the best kan..licin jew kulitnya..nampak cantik:)

    ReplyDelete
  11. Waa Kak Noor.... montok jer durian crepe ni, saya tengok yg dia org beli nipis jee

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home