Layan Nougat Yang Sangat Sedap

Layan Nougat Yang Sangat Sedap




SELAMAT MALAM SEMUA NYA...
Apa agak nya jajan adik2 semua malam ni ya!!!! 
Dah lama tak makan nougat ni sesekali layan best gak macam tak mau stop je
Apa lagi bila dah kena buka masuk dalam gelas tu hahaa
Segelas tu macam tak mau kongsi je kan





BIASA NYA nougat ni kita beli je kan, tapi ada tak adik2 semua yang reti buat nougat ni, akak dah cari  resepi tapi belum terjumpa resepi yang betul2  faham untuk buat nougat ni, kalau ada teringin jugak nak mencuba heee time rajin ni, tapi sebelum dapat resepi kita layan dulu lah yang dah kena buatkan ni memang sedap sangat bila layan nougat ni kalau dapat layan dengan kopi panas pasti terangkat..





TENGOK lah badam yang beso dalam nougat ni yang buat kita asyik maksyuk je bila makan, tak percaya ambik lah satu dan try pasti menjadi2 makan nya..




BILA - bila masa pun memang sedap je layan nougat ni, apa lagi time coti2 ni lepas habis kerja semua depan TV LAH time yang paling sesuai "meng ngap" nougat ni haha






KALAU adik2 semua ada resepi nougat ni jangan lupa bagitau akak tau 
heheee nak mencuba jugak resepi ni sesekali mana tau menjadi.....

16 comments:

  1. Kudapan mcm ni mmg sedap kunyah sambil tgk tv ye kak.

    ReplyDelete
  2. Salam kak noor,
    nita pon rajin membeli jer nougat ni ..dan tak rajin la pulak nak buat sendiri...hehehe

    ReplyDelete
  3. Kak Noor wat la apa-pun semua nampak sedap..buat adda teringin jer..

    ReplyDelete
  4. favourite ni ... cheq beli ja hehehe

    ReplyDelete
  5. Selamat mlm kak noor...sekli tgok mcm tempe ar...hihi...sedppp...mlm2 mkn nuogat...jgn lupe gosok gigi tau...heee

    ReplyDelete
  6. Alamak Kak Noor... kita hantu nougat ni... selalunya beli kat airport je...

    ReplyDelete
  7. Salam kak...huhuh btl la ckp suri abil...mula2 tgk cam tempe...tak pnh jmpa la kat sini...cmne rasa agaknya....

    ReplyDelete
  8. jarang beli kak nor..sedapnya mkn depan tv..he hheee kalau ada resepi nnt leh share kak:)

    ReplyDelete
  9. kak noor, zila baru ingat kak nak syer td tu ye..ye la aritu kitorg kt umah ni beli byk cloud 9..makan tgk sekali dah bis..cari googel pun xjumpa org wat..beli jela kita kan..heeee

    ReplyDelete
  10. badam tu sungguh menrik hati untuk dimakan....

    ReplyDelete
  11. sedap ni kak..biasanya dapat makan kalau ada kaum kerabat yg balik over sea..baik2 kak, nti sakit gigi,,hehe

    ReplyDelete
  12. waduhh kaknoor..mmg giler kita tgk nougat nih..sedaap banget kan!! ada simpan few recipes nougat nih cuma belum ada keberanian lagi nk wat sendiri..hehe!!

    ReplyDelete
  13. kak noor.. kalau kunyah sambil tgk tv tak sedar mkn berketul2... hehehe..

    ReplyDelete
  14. saya pun suka gak... tp kat nihon mmg tak penah jumpa lagi kat mana jualnya... lagi satu saya suka coklat multisiers pun tak jumpa carik kat nihon

    ReplyDelete
  15. Betul kak Noor, sedap... Saya suka jugak!

    ReplyDelete
  16. Kak Noor.... saya mmg berhantu ngan nougut ni..... kalau ada sesape ke Langkawi saya mesti kirim beli nougut... kat KL sangat mahal

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home