Nasi Goreng Cornbeef Traffic Light Pulak!!!

Nasi Goreng Cornbeef Traffic Light Pulak!!!




ASSALAMUALAIKUM dan selamat pagi ahad,  hari ni menu simple dimple je untuk tatapan adik2 semua hanya nasi goreng cornbeef  kegemaran anak2 yang sempat kak Noor sediakan, almaklum kak Noor sibuk sepanjang hari jadi kena lah buat all in one kan..

Pertama-tama mesti lah sediakan nasi, untuk yang ni kena masak nasi khas untuk nasi goreng lah sebab merangkap dari pagi sampai petang haha...





BAHANNYA

4 mangkok nasi putih
1 tin cornbeef 
Capsicum merah, hijau dan kuning didadu
10 biji cili padi 
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
Minyak untuk menumis
Garam dan perasa
Bawang goreng untuk ditabur
Kicap manis dan masin secukupnya
Homemade burger boleh klik di SINI 


CARA NYA

1.  Kisar cilipadi, bawang merah dan bawang putih
2.  Panaskan kuali dan tumis lah bahan kisar sehingga wangi
3.  Masukan cornbeef dan kacau sehingga sebati dan cornbeef bertukar warna
4.  Masukan kicap manis dan masin jugak garam dan perasa
5.  Masukan nasi dan kacau lah sehingga rata kemudian masukan capsicum, Kak Noor suka masuk last capsicum untuk meranggupkan lagi bila kita makan
6.  Untuk menambah sedap boleh lah dimakan dengan daging burger atau apa saja yg terlintas difikiran
7.  Nak ceria sikit boleh lah dihidangkan didalam capsicum tu dan lepas tu piring capsicum tak payah cuci boleh di ngap je heee




SELAMAT MENCUBA UNTUK SEMUA 
KALAU ANAK2 MEMANG HAPPY BANGAT NI KALAU DAPAT MAKAN
NASI GORENG CORNBEEF NI..

17 comments:

  1. salam kak noor, nasi goreng memang jadi pojaan..nengok burger tu, bertambah sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry Rohah busy bangat ni meh makan nasi goreng pojaan hati ni burger pun masih ada ni sila2

      Delete
  2. aiii nasi goreng...ai sungguh lazat (sila nyanyi mcm dlm iklan)..nampak simple & sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduiii sian adda dok nyanyi lagu nasi goreng ni akak tak dengar sorryyyyyyyyyyy bangat ya

      memang sedap ~ memang lazat ~
      hai nasi goreng haha

      Delete
  3. Va va vaaaaa..
    Very the creative.. sgt LIKE!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheee macih Sham bum bum bum ke
      idea sempoiii je tu

      Delete
  4. Tak rugi hari2 bertandang rumah Kak Noor... bila balik rumah perut pun kenyang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenyang takpe Amie jangan lapo tu lah yg kesian tu orang dtg kalau tkde nak di hidangkan heee alhamdulillah sudi makan ya Mie

      Delete
  5. kak nor nie mmg mama yg baik..apa yg ank2 suka mesti dia buatkan..untung jadi ank akk la..he he nampak sedappp kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai Zila cayang macih ya, Zila pun sama lah tu kan, tu time layan makan kalau tang lain tak baik jugak kot hahahaha

      Delete
  6. Salam Kak Noor...
    nampak sangat menyelerakan nasi goreng ala traffic ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh lah Rahel anak2 kata sedap mmg dap kot simple dimple je utk bebudak ni ok lah tu kan

      Delete
  7. Hai kak Noor! Dari Jakarta terus saya fly ke Brunei...senyap-senyap saya dtg 'rumah' kak Noor, ...bagi salam tak berjawab...jenguk kat tingkap dapur nampak nasi goreng cornbeff tu...tengah lapar ni...tak jadi saya masuk... ambik flight terus balik KL...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolo Sweetie jangan balik dulu dah ready nasi goreng ni cepat patah balik rugi tau tak makan ni, kaka noor dah standbye ketiga2 kaler tu jom kita makan sama2 akak tunggu kat luaw ni ya heeee

      Delete
  8. salam kak noor...comelnya letak dlm capsicum camtu..idea yg menarik nk tawan hati anak2.. :)

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home