Oreo Stuffed Chocolate Chip Cookies Dari Anak Mama Madihah

Oreo Stuffed Chocolate Chip Cookies Dari Anak Mama Madihah



ASSALAMUALAIKUM dan selamat pagi rakan - rakan blogger semua nya
Kali ni kak Noor nak kongsikan satu resepi cookies yang dengan sukarela nya di buat oleh anak mama Madihah .... tuuuu yang senyum simpul sebelah kiri tu, cuti sekolah ni rajin pulak dia mengukis, ok jugak tu save satu menu petang dari boss mama ni hahaha..




MEMANG agak besar cookies ni sebab didalam nya ada oreo jadi kita kena tutupkan sebijik oreo tu so maka nya dia jadi besar bagak gini, tapi berbaloii lah sorang sebijik makan memang kenyang lah...

RESEPI ni anak kak Noor cari sendiri kat blog omputih biasa lah budak2 ni  tapi kak Noor tak kisah janji rajin je membuat blog omputih ke omhitam ke asalkan sedap je kan, tapi pasti sangat2 cookies ni memang sedap sambil tengok tv ngap2 memang tak terasa habis sebalang.. 






Oreo Stuffed Chocolate Chip Cookies
recipe from the fantabulous Jenny of Picky Palate
2 sticks (1 cup) softened butter
3/4 cup packed light brown sugar
1 cup granulated sugar
2 large eggs
1 tablespoon pure vanilla
3 1/2 cups flour
1 teaspoon salt
1 teaspoon baking soda
10 oz bag chocolate chips
1 pkg. Oreo cookies
Preheat oven to 350 degrees. Cream butter and sugars together with a mixer until well combined. Beat in eggs and vanilla.

In a separate bowl mix the flour, salt and baking soda. Slowly add to wet ingredients along with chocolate chips until just combined. Using a cookie scoop take one scoop of cookie dough and place on top of an Oreo Cookie. Take another scoop of dough and place on bottom of Oreo cookie. Seal edges together by pressing and cupping in hand until Oreo cookie is enclosed with dough. Place onto a parchment or silpat lined baking sheet and bake cookies 9-13 minutes or until golden brown. Let cool for 5 minutes before transferring to cooling rack.
NOTE: Some bakers have had some trouble with their dough spreading too much during baking. If that becomes a problem, throw the dough balls into the fridge for a quick chill before baking. That should solve the dilemma beautifully:-)
Makes about 2 dozen VERY LARGE cookies.






JANGAN PANDANG LAMA2 TAU  HEHEE




SELAMAT MENCUBA UNTUK ADIK2 SUMA





TIME CUTI2 NI  RINDU KAT  ANAK MAMA YANG DUA ORANG  BERTUDUNG TU 
NABILAH & FAIZAH  YANG NUN JAUH DI  UK 
SEMOGA ANAK MAMA PANDAI MENJAGA DIRI DI RANTAU ORANG
DAN RAJIN2 MEMASAK  DAN KALAU FENIN TAK TAU NAK MASAK APA
SILA RUJUK BLOG MAMA OK HEEE

YANG LELAKI TU NABIL ANAK BUNGSU YG TELREBIH ZAT 
LEBIH BESAR DARI SEMUA KAKAK2 NYA HAHA....


18 comments:

  1. msti sedap ni like mother like daughterlah kak noor

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap KA puas hati buat sendiri dpt makan lama2 dan banyak hahaaa tu lah kan selalu tnegok mama mengukis dia pun terikut terajin hee

      Delete
  2. tengok cookies tu mmg rasa puas kalau dpt mkn,size pun besar.cantik la tudung anak dara akak tu yg kotak2 ada mcm2 kaler..eh tgk tudung pulak hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang besar Ina sebijik pun dah terasa kenyang hee

      amboi lain di show lain pulak dia tengok ya tudung tu di beli dari Brunei lah masa dia orang balik dulu tu, tapi rasa nya bukan made from Brunei entahlah sbelah middle east ke china tak sure sangat nak ke boleh akak kirimkan Ina..

      Delete
  3. Salam kak noor...

    Nape resepi tak tukar bahasa omhitam kak noor... bahasa omputih ni terkial-kial sikit nak translate huhuhu...

    Kuih tu nampak sedap pulak tu.. mesti Nabil saya suka juga kak noor :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmslam Yati..
      ala bahasa memasak ni sonang je Yati tk tukar pun rasa nya faham tu kan, akak pun faham tak kan Yati tak faham heeee, wah ada nama Nabil jugak ke anak Yati sama lah kita ya

      Delete
  4. Maunya terlebih zat... mamanya pandai masak... Kak Noor jom kita UK nengok anak-anak... Saya dah tempah tiket... Januari ni saya berangkat baliknya Februari... hu..hu..hu.. kalau ada salji lagi nanti nak nyanyi lagu koch2hotahei sambil lari sana lari sini dengan skirt kembang.... ha..ha..ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah best nya Sweetie awak gi UK ke nak itot jugak ni, aduii tahun ni tkde anak yg grad lah tahun 2014 insyaallah ada lah, U dah nak jalan cemana lagi best nye belikan ole2 je lah ya klaau nasib baik ada salji kot sbb kabarnya tahun yg paling sejuk setelah 20 tahun kata anak2 akak..

      Delete
  5. nampak seperti eskrim goreng berinti oreo






    lazatnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah adea yg menarik tu Nieza nanti boleh lah buat aiskrim goreng guna oreo pulak ya..

      Delete
  6. Untung Kak Noor ada anak dara yang rajin tolong di dapur.... he he he hhh Amie pun ada anak teruna bongsu yang suka pecahkan telur di dapur....
    Kalau dah habis sebalang OSCCC tu, maknanya kenalah berenang balik ke Lahad Datu dengan parut kosong ye Kak Noor... hu hu huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak dara sorang ni mmg rajin membaking Amie, tapi memasak lauk malas lah pulak, hatta goreng telur pun suruh mama jugak hahaa, jgn lah berenang Amie kang kena makan dik ikan bosa tu tak sempat nak makan OSCCC ni heeee

      Delete
  7. ni lah untung ada ank dara ramai..nnti x susah2 dh..mama nya relak2 je..nnti nk cuba lh cookies ni..menguda je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Sury kan, alhamdulillah anak dara sorang ni je yg rajin membaking 2 orang kat oversea harap2 rajin jugak lah sbb kalau tak rajin siapa nak buat semua kena masak sendiri..

      Delete
  8. salam syg kak nor,
    ank dara cute semuanya..kirim salam kat diorg kak..klu ada oreo mesti sedap nie kak..x sempat nk mintak..he hhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikmsalam Zila cayang
      alahai cute ke ikut bapa lah tu kot kan, coz mama nya tak cute pun hee, insyaallah nanti gtau kakak comey kirim salam ya hee

      Delete
  9. Salaam Kak Noor...

    Alahai manis manis anak dara Kak Noor. Bujang Kak Noor pun enchem... hihi...

    Nak tanya, cookies ni manis ke tak? Sukatan gula tu tak yah adjust eh kak? Dah akak kata sedap, kita pun macam tak keruan gak ni... salin dulu.. buatnya lom tahu... ngeh ngeh ngeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlikmslam Mama

      hahaha nak menyunting ke mama anak dara dan bujangan tu>>>
      bagi akak cookies ni dah manis lah Mama takyah nak adjust kecuali kalau mama nak lebih manis lagi, tapi mmg sedap lah, cuma cookies agak besar sebijik sorang mmg kenyang hahaaaa

      Delete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home