6 jan 2013 birthday Si bungsu Nabil 14 years old

6 jan 2013 birthday Si bungsu Nabil 14 years old



ASSALAMUALAIKUM dan salam sejahtera untuk semua rakan2 blogger, hari yang sangat sibuk hari ni macam2 agenda perlu di bereskan, hanya waktu malam  lepas solat isyak baru tenang untuk ber BW, nak kongsikan sekitar makan2 kat umah masa birthday anak bungsu Mohd Nabil Faiz yang dah pun berumur 14 tahun, sekejab nya masa  berlalu kan, dan brownies yang yang kat atas tu di buat oleh anak ke4 Madihah kakak Nabil yang dah pun berjinak2 untuk membaking kalau ada masa nya yang terluang, walaupun agak kureng tapi ok jugak sebab rasa nya memang sangat sedap dan lembab, kira ok jugak tu kan sebab Kak Noor start membaking umur pun dah memang lanjut hahahaa




GAMBAR Nabil masa umur 7 tahun yang cute, tapi sekarang ni dah hilang cute kan





MADIHAH & NABIL 




KALI pertama kak Noor buat kek birthday tahun ni lah, ini pun gara2 berkawan dengan ramai adik2 blogger jugak, insyaallah lepas ni akan ada lagi muncul kek birthday buatan sendiri untuk Pak Haji bulan februari nanti hehee




SEMUANYA  homemade tulah yang hampir fengsan tu









FIRST time jugak mendeco2 kek ni alahai mesti kalau next time lebih ok heheee
Resepi kek ni akak cari kat blog MASAM MANIS  dan akak hanya guna whipping cream untuk mendeco kek tu, kalau ada yang nak resepi boleh lah ke blog ITA MASAM MANIS ...ya tapi akak punya agak kureng lah menarik dari sifu Ita, sekadar boleh makan lah, dan memang sedap ..




NABIL dapat hadiah dari kakak nya Maisarah bagi semangat belajar rajin supaya dapat ke UK ikut jejak dua orang kakak nya yang masih disana...




JUGAK hadiah dari Maisarah & Kamilin untuk motivasi Nabil ke arah ke ugamaan



AKHIRNYA NABIL "menerai" jubah baru yang ber hoodie wah kemain lagi senyum simpul menyimpul..




AKSI terakhir bersama Mummy heeee dah tuo mummy Nabil  ekk...
ALHAMDULILLAH  janji sihat dan masih mampu beramal dan memasak untuk family


19 comments:

  1. Selamat Hari Jadi ke 14 buat Nabil...semoga menjadi anak yang soleh...berjaya dunia & akhirat...

    P/s Kak Noor...kek cantik ...

    ReplyDelete
  2. hepi besday Nabil... sukernya celebrate family dan mama masak2 tu
    sama tarihk ank dara bungsu sy kak Nor he he 6 januari dan 5 pula ank sulong sy. tp mamanya cuma sempat wat kek je maklumlah awal2 thn buzy sgt he he

    ReplyDelete
  3. Salam kak noor..meriah nya menu besday boy tu...nk fengsan kan kalau semua mau bikin...hihi...mcm kite jgkmlah ni..lagi lah ank2 kcik2 lagi mcm2 je karenah..happy besdy lh buat nabil..thn ni untung dpt rasa air tgn mama nya buat kek.kite pun menghitung hari ni nk sambut besdy c bongsu gegurl sorg tu :-)

    ReplyDelete
  4. waaa kemain ensem yer ank bujang Kak Noor tuh..Semoga Nabil panjang umur & dimurahkan rezeki..jadi anak yg soleh...tgk menu kt umah Kak Noor tu semua peberet adda..kalau adda kt meja tu mau tak pandang kiri kanan dah..

    ReplyDelete
  5. Happy birthday ensem boy.. sama date ngan dua org anak buah saya juga kak noor.. biar apa pun, yang paling penting air tangan ibu untuk hari istimewa bg anak dan keluarganya adalah yang terbaik.. very touching tu.. canteklaa cake tu kak noor..

    ReplyDelete
  6. semoga panjang umur buat Nabil dan menjadi hamba yang soleh..
    banyak santapan enak2 atas meja..

    ReplyDelete
  7. Salam Kak Noor... wish anak kak noor...happy besday..dan semuga berjaya dalam kehidupannya.. dan cake tu...soo yummmyy

    ReplyDelete
  8. selamat hari lahir nabil..jadi anak yg baik ye..kak noor nak stoberi tu...nak jugak..

    ReplyDelete
  9. Hepi Besday Nabil (dah sama nama dgn anak saya kak noor :D)

    Cantekkk sungguh kejadian kek rainbow kak noor tu... tergoda ai.. ehe

    ReplyDelete
  10. Happy birthday nabil(dah besar anak bongsu kak noor)....semoga menjadi anak yang soleh dan di berkati Allah dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah kan kak noor berkat berblogging masak2 kita akan jd pandai buat segalanya dah mcm superwomen.. hehehe.... kalau dulu kira ambil mudah semua main beli & order je kan.. hehe.. now semua dah berubah & family dpt makan makanan yang kita masak sendiri itu adalah yang terbaik...:-)

    besday boy masa kecik cute.. bila dah besar cute hilang tp bertambah2 hensemlah kaknor.. hehe.. hepi besday buat besday boy.. anak dara kak noor nama madihah ye? patutlah pandai baking.. kekekeke... gurau jer kak noor.. anak2 ni mmg patut diajar dari awal bab masak2 ni kan.. anak dara sy pun dah boleh juga masak kalau kata sy tak sihat ke.. dia dah boleh handle kat dapur...

    re: kak noor..bagels tu memang tak digoreng.. step pertama nak masak dia tu kena 'rebus' kejap dlm air panas pastu angkat & letak atas tray kemudian di bakar... maaf sbb sy tak sempat nak translate resepi ke BM... harap2 kak noor boleh ye rujuk resepi tu..

    ReplyDelete
  12. Selamat hari jadi buat si boy ya.. bukan main meriah lagi meja tu Kak Noor.. ogyep boleh imagine, macamana KAk Noor bersilat kat dapur bagi menyiapkan semua tu.. Semuanya air tangan ibu gitu kan...

    ReplyDelete
  13. Kak Noor, kenapa ogyep selalu dapat notification "delivey failed" ya every time ogyep post comment kat sini... Wonder???

    ReplyDelete
    Replies
    1. YEKE Oygep, ish akak pun tak tau jugak tu tapi ada pun komen ogyep dua2 nya ni, kalau tanya masak tu boleh lah jugak akak jawab tapi tanya pasai ni wah blur niiiii

      Delete
  14. epy birthday ye nabil. anak sulong KA pula 7 jan hehehe

    ReplyDelete
  15. hepi bday Nabil.bertuah nabil dpt mak pandai masak sedap2 camtu.terliur tengok

    ReplyDelete
  16. salam syg kak nor..
    wahh dh bujang dah nie..ensemm lagi..hppy belated bthday utk nabil yer..jadi ank yg soleh..aminn..kek tue terancam jiwa tgok..zila x pernah lg wt kek color2 nie..nnt mmg nk try jgk..tp kena kumpul tnaga dulu la..sbb mencabar bakar 1 satu tue..:)

    ReplyDelete
  17. hppy belated besday Nabil..moga mjadi anak yg soleh, bjaya di dunia n akhirat...

    wah kak dh stat mbaking ye skrg ni..cmne seronokkn dpt buat kek sdri..good job kak :)

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home