Lemon Meringue Cheese Tart

Lemon Meringue Cheese Tart

ASSALAMUALAIKUM & dan salam sabtu jugak happy weekend untuk semua
Weekend yang sangat busy dengan majlis kawin, tunang dan birthday.  Kalau majlis kawin tu oklah bagi je dalam sampul hahaa takyah nak buat kek bagai lagi, tapi kalau majlis tunang dan birthday ni kena jugak buat sesuatu yg boleh dimakan, nak bagi hadiah pun rasanya tak perlu kot sebab orang ni pun dah kaya raya hahaa, tapi kalau bagi kuih2 gini mungkin "dia" akan pandang sikit kot agaknya lah...so akak pun  baking2 lah tart ni untuk menarik perhatian si birthday mama tu.



LAMA jugak dok sekodeng resepi sana sini dan terbekenan pada resepi  dari blog 
CITARASAWAN, bukan ape bekenan kat toing toing tu macam swan pun ada gak, tapi takleh lawan sifu lah, kalau ada yg nak tengok Kak Wan punya LMCT boleh lah melawat disana, sangat cantik dan menarik





Tengoklah tu sampai tak sempat nak keluarkan dari acuan nya, sedang dok ambik gambar baru lah ternampak yg acuan nya belum lagi di buka so dah malas lagi nak buka2 go head saja lah, versi ada acuan lah pulak,  kalau ada yang nak resepi boleh lah ke blog CITARASAWAN, thanks untuk Kak Wan walaupun belum cukup sempurna tart ni tapi rasa nya memang sedap sebab ada rasa masam2 manis lemon tu memang ada kelainan lah dari tart yang lain.




BIASA lah first time buat mesti ada kekurangan kan,  kalau tengok betul2 baru lah nampak cacat cela nya tu, tapi kalau sekali pandang je memang perfecto jugak lah heeee




MEETING  TIME...


SEMOGA busday mama puas hati lah, kalau tak lain kali memang tak kan buat lagi dan pasti tukang masak ni akan MERAJUK SETAHUN HAHAHA...

10 comments:

  1. First time tengok, memang toing toingnya tu menariklah Kak noor... lain dari yang lain!

    ReplyDelete
  2. Comey2 toing2 tu....hehe....x penah plak tgk kak......

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Kak Nor,
    Hanya yg terbaik dr air tgn Kak Nor..
    Syabas beteh..

    p/s;
    Tabik toing toing la Kak Nor..

    ReplyDelete
  4. salam kak nor
    mmg menarik mc swan pun ada kan..mesti sedap kan..mcm nk amik jew satu..he hhehe

    ReplyDelete
  5. tak tau nape setipa kali masuk blog kak nor mesti tgh lapar...pastu mengadap food yg sedap2 giler ni...rasa terseksa plak perut...hyikhikhik/...

    ReplyDelete
  6. Nor, yang toing toing tu mmg dah perfecto lah pada mata kak rose yg x pandai ni. jeles tengok orang pandai buat cam tu. bila la kak rose ni nak mencubanya!

    ReplyDelete
  7. dah kira ok sangat ni Kak Noor, kita lagilah tak berani nak membuatnya..takut jadi toing2 lainlah pulak..he3..

    ReplyDelete
  8. assalam kak noor
    selamat berhari minggu, kita santai2 je kat umah ni ha buzy kat dapur je he hee
    betul tu kak mesti beri kelainan utk buka mata yg menerimanya
    wah firstime sy tgk ni kak, ada cam tanduk tu buat nampak special lah
    sukerrrr he he rasanya mesti sedapkan

    ReplyDelete
  9. Canteknya lemon meringue cheese tart ni...ada jambul...hehe...tentu tak cepat muak makan bab ada lemon nya...

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home