Penyamaran dan Penipuan dalam FB

Penyamaran dan Penipuan dalam FB

ASSALAMUALAIKUM  dan happy weekend untuk semua adik2 blogger yang disayangi, semoga kalian sihat walafiat lah hendaknya ...

HARI ni kak Noor nak kongsikan kisah penyamaran identiti dalam FB yang terjadi pada kak Noor, sebenarnya dah lama penyamaran ni berlaku cuma baru 2 hari lepas akak dapat tahu dari seorang rakan IG yang katanya dah add akak dalam FB tu dan akak dah accept pun, tapi akak cari nama rakan IG tu memang takde, rupanya yang dia add dan accept di penyamar ni., nama akak kat FB  Nooriah Dan Naim dan penyamar tu Nooriah Naim, memang sekali pandang macam sama ja kan, lagipun  mungkin orang ingat akak ni saja nak tukar nama, dan ada dua akaun lah, sebenarnya satu akaun tu dah tak larat nak handle hahaa..

Disini akak copy and paste yang akak tulis kat FB yang mendapat komen yang macam2 oleh rakan2 FB boleh baca kat sini Nooriah Dan Naim tak tau lah apa sebenar motif orang yang menyamar ni samaada suka dengan gambar makanan ke, atau peminat dibelakang tabir yg sangat  taksub haha ada ke orang yang sampai nak jadi orang lain tu 
WALLAHUA'KLAM 



Nak cerita satu kisah benar semalam baru terbongkar, rupa nya ada orang yang menyamar sebagai Nooriah Naim, semua profile pic gambar saya, pendekata semua identiti saya jadi identiti si Nooriah Naim ni, sehingga lah kawan ig add Nooriah Naim ni, sbb dia ingatkan add Nooriah Dan Naim sembang2 punya sembang dlm inbox rupanya cerita nya jauh terpesong, sbb si Nooriah tu asyik speaking manjang hahaha, tak tau lah apa motif dia sbb saya bukan nya orang hebat,bukannya celebs ke, bukan vip ke, ada jugak orang yg nak jadi makcik kampong ni, so awas lah cuba cek nama masing2 mana tau ada yg teringin nak jadi anda heeee aduiii pelik tapi benar ni....





INI gambar sebagai hiasan je sebab menunjukkan akak sekarang ni tinggal kat 
BRUNEI DARUSSALAM  sedangkan penyamar tu tinggal kat Melaka mengikut dalam FB nya tu lah, tapi sekarang ni dah di report ke FB dan memang dah kena block lah, mudahan lepas ni takde lagi sebarang penyamaran 




INI gambar profile orang yang menyamar jadi kak Noor tu, dan memang gambar kak Noor pun 
Tang mana dia bekenan sangat nak jadi Kak noor pun tak tau lah kan
Macam2 gila orang sekarang ni tak mau jadi diri sendiri....
DONYA DONYA SUKAR DI TAFSIRKAN..

19 comments:

  1. Macam2 ye Kak Noor... yang takutnya kalau ada niat jahat di sebalik perbuatannya itu...iskhhhh...dijauhkan Allah!

    ReplyDelete
  2. Macam tu pun boleh kan..semoga die sedar apa yang die buat tu salah!!

    ReplyDelete
  3. macam tu pun ada kak...takutnya saya baca. jangan dibuat yang bukan2 sudah

    ReplyDelete
  4. Pelik betul dengan sikap org2 camni ya kak Noor... apa yg dia takut sgt nak jadi diri dia sendiri tu... apa yg dia nak sorokkan... org jahat saja yang sentiasa menyorokkan identiti dirinya... mana dia dapat gambar kak Noor tu... mesti dia cilok dari blog atau FB kak Noor.

    Tapi saya menyorok gak... sampai la ni kak Noor tak 'kenal' saya pun kan... tapi saya tak guna identiti org lain... namanya tukar jadi sweetie.. tapi memang sweet pun... ha..ha..ha..

    Ingatkan kak Noor yang pakai tudung merah sebelah pengantin diraja tu...

    ReplyDelete
  5. Salam, nasib baik akak tahu cepat ya.. take care kak..

    ReplyDelete
  6. Slmt berhujung minggu k.Noor.
    takut juga bila ada org menyamar jadi kita gini...apa motif sebenarnya kan....tentu dia suka sgt dg k.noor sampai nak jadi 'kembar' k.Noor pula.nasib baik k.Noor dpt tahu dan ambil tindakan segera.

    ReplyDelete
  7. macam2 la Kak Noor ya.. boleh terconfuse juga kita dibuatnya.. Kadang2 jadi x faham apa motif depa ni ya..

    ReplyDelete
  8. kak noor ni orang brunei ke malaysia? sebab speaking cam orang malaysia je.

    ReplyDelete
  9. Assalam kak noor,mcm2 peel manusia ni.Harap2 dia xbuat menda xelok.Mayb tingin nk jd kak noor tu

    ReplyDelete
  10. macam tak ada motif kan
    donya sukar dimengertikan..hihihi

    ReplyDelete
  11. hisy... inilah gamaknya pepatah org tua dulu2 musang berbulu ayam... kan?

    ReplyDelete
  12. mcm2 perangai manusia ni kan kak noor.. alhamdulillah sbb semua dah selesai & akaun si penyamar pun dah di block.. hehe..

    ReplyDelete
  13. mnunjukkn akak dh smakin glamer la tu...hihi..spi ade yg nk myamar jd akak...mcm2 perangai manusia ni kan...mgkn tlalu fanatik spi jd gitu..tp myusahkan orgnya yg sbenar..alhmdulillah dh selesai :)

    ReplyDelete
  14. kaknoor mmg makin glamer la tu maknanya.pelik betul la org yg buat penyamaran tu kan

    ReplyDelete
  15. ish, buat malu org melaka jek la.. (pasai pa, madam pun org melaka...)

    ReplyDelete
  16. Salam Kak Noor...

    Agaknye org yg menyamar tu mmg minat sgt pd akak..Kak Noor kan comel dan pandai masak segala2nye ada pada Kak Noor..

    Apa2pun kita kena berhati2..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home