Macaroons Coklat & Peanut Butter

Macaroons Coklat & Peanut Butter


ASSALAMUALAIKUM dan selamat malam semua utk adik2 yang masih sudi singgah di blog kak Noor ni, malam ni ada sedikit waktu utk mengupdate blog,  blog ni rasa nya tenggelam timbul tak macam dulu2 hari2 mesti nak update, tapi dek kerana kesibukan dan kebizian macam2 kerja, terpaksa ditangguhkan, tapi malam ni kuat azam utk mengupdate sebab baru buat macaroon petang tadi hahaha, masa akak tulis ni macaroon tu dah habis di kebas, dapat tengok gambar saja lah ya....




SEPERTI  biasa setiap kali akak nak buat macaroon mesti akak rujuk ke blog MASAM MANIS sebab disana ada step by step maklum lah kan kalau lama tak buat mesti nak kena refresh balik semua yang dah lupa tu , tapi dengan blog ITA ni akak rasa sangat mudah nak ikut, thanks ITA buat step by step senang bagi orang2 yg macam akak ni merujuk, untuk yang suka dan berminat nak buat boleh lah rujuk kat blog MASAM MANIS dan blog Bicara Kak Noor




SEJAK  selalu buat meringue ni untuk cotton cheesecake ni rasa lebih yakin utk membuat macaroons ni esuk dan lusa lagi heeee





ANDA SUKA???
Sebenarnya akak kurangkan sikit sukatan gula tu, utk tidak terlalu manis tapi 
ALHAMDULILLAH  MENJADI JUGAK...
JOM TRY YUK....

13 comments:

  1. waahh kak noor... macaroons...hehehe..mori lom cuba lagi...bestnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Mori, kak noor dha banyak kali buat tapi dah lama gak tak buat takut terlupa step tu lah refesh balik ni hee

      Delete
  2. Cantiknya macaroon kak Noor.... terpikat dengan kejelitaannya tu kak!

    ReplyDelete
  3. Perghhhh....kuning...! Warna di raja gitu...:-)
    Nakkkkkkk......hehe....

    ReplyDelete
  4. Alahaiii Kak Noor...
    Mesti sedap nih...

    ReplyDelete
  5. tak pernah makan dan cuba..
    kalau gi kedai bakery nanti nak beli serbuk badam laa
    nak cuba buat
    cam senang ajer

    ReplyDelete
  6. sy kat sini masih ketinggalan jauh...tak terbuat2 macaron...tengok org punya je..

    ReplyDelete
  7. Wow! mengancamlah macaron kak Noor! kuning diraja... spontan saya menelan air liur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabo je Sweetie kalau dah menelan air liur tu biar akak yg telan macaroon ni hahaa

      Delete
    2. sampainya la ati... beginilah nasib cinderela... hehe...:)

      Delete
    3. alahai darling akak ni jgn lah majuk pulak, kena sampai hati jugak lah, selagi Sweetie belum sampai ke Brunei ni heee, dah sampai nnt U minta ja apa2 pun pasti dpt hahaa

      Delete
  8. assalam kak noor
    sy serikkk kak nak buat macaron hu hu sb 2, 3 kali dah buat tak menjadi seperti yg diidamkan
    lawa kak noor buat ajar sy ye

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home