Laksa Johor Segera Cepat Mudah & Sangatttt Sedap Berbaloiii

Laksa Johor Segera Cepat Mudah & Sangatttt Sedap Berbaloiii



ASSALAMUALAIKUM  dan selamat petang untuk semua adik2 kak Noor, hari ni mood yang suam2 kuku gitu, nak yang segera dan cepat,  baru2 ni  akak ke supermarket kebetulan ada demo untuk food test, jadi dah suruh test kita test lah rupa nya memang sedap seolah2 fresh yang kita buat sendiri laksa Johor ni, hanya tak sampai sepuluh minit kita dah boleh makan laksa Johor yang sedap ni, cuma yang lama sessi memotong sayuran tu je 




CARA NYA sangat mudah kita hanya perlu ikut aturan yang ada dalam peker laksa tu, tapi pastikan air jangan terlalu banyak sebab nanti rasa nya akan berubah, tapi yang akak ni memang nak buat untuk ramai orang jadi akak pandai2 tambah itu ini untuk melazatkan lagi, yang penting laksa Johor tak perlu lagi nak rebus ikan segala, blend itu ini, yang dalam peket tu dah lengkap segala nya, cuma tak de sayur je...




BIASA nya kalau makan nasi tengahari memang jarang bertambah, tapi kali ni laksa Johor bertambah lah pulak aduiiii gimana nihh....




TENGOK LAH perencah yang segar bugar tu, hanya kantan je yang dari ladang rumah akak yang lain semua nya dari ladang orang CA YA NUN ALIF heeee





ADA berani tak mencuba laksa Johor ni? waduh2 adik2 semua sila menjamu mata dulu ya 
heheee



INI LAH peket Singapore Laksa / Laksa Johor yang mantop




JANGAN BIMBANG nak mencuba sebab ia nya HALAL lagiiii
NAMPAK nya sampai ke malam lah melayan laksa yg sangat sedap ni,
INI BUKAN COBAAANNN TAU!!!
INI BETUL2   SEDAP NI...
HAHAHA...

19 comments:

  1. haiiiiiiippppp... kak noor...
    lawa sangat gambar kak noor ni, semuanya membangkitkan selera..

    ReplyDelete
  2. sedapnyerrr noor....lapar balik dtg sni hihii....zila66 :)

    ReplyDelete
  3. woww..tengok pun dh tau sodap kak noor oii..menjejes ayaqliuq woo! mana supermarket nk cari nih..dh ada jual ke dimana2 kak?

    ReplyDelete
  4. sam nor. Lama yul tak nyinggah. Mana nsk carik tu nor weh. Dah msntop sangat dah tu....la

    ReplyDelete
  5. Haha.. abaikn jela typo error tu. Salam dah jadi sam..
    La kat ujung ayat tu tah mana dtg ntah...ypo

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah Bundo tulah saya tengok ingatkan bahasa baru dari Bundo haha, ok tu faham lagi ni so far so good

      Delete
  6. Itu sudah jimat .....tak payah beli ikan ......

    ReplyDelete
  7. salam kak,

    dlu duk johor sekejap..tp xsempat try laksa johor ni..org ckp sedap..huhu...kecur liur tgk pic laksa johor akak..huhuu..

    btw, jemput ke blog sy jgk..sy bdk baru belajar nk blogging..:)

    http://vitamindelight.blogspot.com/2013/02/petua-kecantikkan-datin-nor-juma.html

    ReplyDelete
  8. Asslmkm Kak Noor.
    Haishh..lambat sue datang sini. Ada lagi tak ni..Sedapnyaaa... Memang menyelerakan betul lah tengok laksa johor kak noor ni

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum kak Noor... singgah jap kat dapur Kak Noor, ambik bau laksa johor yang sangat sedap tu.... !

    ReplyDelete
  10. kak noor ..sedapnya tengok kuah tu.... nasib baik anak mori x nmpk nie...klu tidak , di suruh nya cari...

    ReplyDelete
  11. amboii sedapnya kak nor.. nk kene cari lepas ni..

    ReplyDelete
  12. assalam kak noor.. aduhaii.. lapar laparr laparrr.. :b

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum Kak Noor...

    Wahhh bestnya kalau dapat beli packet laksa ni. Mak kita suka makan laksa Johor tapi anak dia malas nak siang ikan segala bagai. Kat mana nak beli ye Kak Noor? Giant ke?

    ReplyDelete
  14. Salam, membuka selera...nampak sedap!

    ReplyDelete
  15. I jeles tengok laksa johor ni...kalau dapat laksa johor satu mangkuk kan bagus...

    ReplyDelete
  16. Salam..

    Kak Noor beli laksa segera kt mana yer ?..atau kak Noor ada jual..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home