Rainbow Cheesecake Gebu Gebas

Rainbow Cheesecake Gebu Gebas


ASSALAMUALAIKUM dan selamat tengahari adik-adik semua
Pasti nya waktu ni dah makan tengahari kan, kak Noor hari ni santai sikit sebab cuti makan tengahari dapat lah buat aktiviti lain, kebetulan ada yang menempah rainbow cheesecake, jadi taklah kelam kabut masak banyak-banyak untuk tengahari hee..




SEBENARNYA resepi rainbow cheesecake ni akak guna resepi cotton cheesecake yang biasa tu , cuma di letak kaler je, tapi kena awas jugak jangan terlebih warna tu nanti adunan jadi cair tak menjadi pulak, jadi untuk play safe akak guna pewarna serbuk je insya ALLAH boleh try siapa yang rajin, dah yang tak rajin nak buat boleh jugak menempah heee..

BOLEH korek-korek resepi di SINI  INSYA ALLAH menjadi don worry..



SILA JAMU mata saja ya, tuan umah jamu mata jugak sebab satu adunan yang dapat sebijik je, jadi yang ni dah ada orang punya, so tuam umah putih mata jugak haha, esuk2 tunggu mood rajin buat utk tuan umah pulak hee

OK SAMPAI disini dulu jumpa lagi di lain entri
tata titi tutu..

18 comments:

  1. Kak Noor, masa tgk entry nih sha tgh mkn nc goreng kaler putih jer sume.. dalam hati tetiba jer cakap naperla nc goreng nih takde kaler mcm cake gebu gebas akak nih??ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. ololo kesian mysha, meh sini akak nk rainbowkan nasi goreng tu hahaha bubuh cili padi hijau dan merah jadi lah rainbow ya tk..

      Delete
  2. Ok..Nampak kegebuannya disitu..Heee..Kakkk...Nakkk...(^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila nak ni Sue habaq cepat akak nak pos ni heeee

      Delete
  3. Replies
    1. Ina pun nak akak hantaq ke rainbow ni bisa bisa...

      Delete
  4. Replies
    1. tidak syak lagi Yatie, gebusss asal jgn tuan dia gebus dah lah kan heee

      Delete
  5. Replies
    1. Zalin cayang, nak makan mesti kena yg cantik dan lembut2 jugak hehehe

      Delete
  6. Sangat cantik! Saya sangat suka! Suka! Suka! Suka!!!!!

    ReplyDelete
  7. Assalam kak nor
    Cantiknya warna warni
    Firstime tgk. Rainbow cheesecake
    Terasa nk mkn la kak he hee

    ReplyDelete
  8. amboi, balik obersi terus tayang kek comel loteh ni...jeles saya tau sebab kadang2 bila buat tak jadi...

    ReplyDelete
  9. Kreatif betul la Kak Noor ni, sama jer jalur warna tak sikit pun tercomot

    ReplyDelete
  10. Perghhh...menawannya rainbow cheese cake ni Kak Noor...

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home