Birthday Sarah & Didi Dengan Chicken Pie Dan Donut Lembut.

Birthday Sarah & Didi Dengan Chicken Pie Dan Donut Lembut.


ASSALAMUALAIKUM  dan selamat malam semuanya, hari ni birthday anak-anak kat umah, memang seharian memasak je sebab biasa lah walaupun takde yang minta tapi sebagai ibu tak best jugak kalau tak masak apa-apa untuk meraikan birthday, jadi dengan rela hati akak buat lah chicken pie je, sebab kata budak-budak ni dah jemu dengan kek je asal birthday kan.
Resepi pie ni sudah ada kat SINI jadi kalau ada yang nak try boleh lah klik ya.


 DONUT ni pulak resepi nya di cari oleh yang empunya birthday ni Madihah atau DIDI, biasa lah anak akak yang sorang memang minat dengan baking dari memasak, jadi ia sekodeng kat 

http://www.browneyedbaker.com/2013/03/06/vanilla-cream-filled-doughnuts/

Memang sedap sangat donut ni lembut nya ya ALLAH memang rasa nya donut  yang paling lembut pernah kak Noor rasa lah, mungkin sebab proses membuat nya agak lama, lepas jadi doh terpaksa masuk petiais selama 6 jam haha untuk bagi naik, tapi memang berbaloii walaupun lama sebab hasil nya sangatttt sedap di tambah dengan cream di dalam nya.

Untuk lebih lanjut bahan-bahan boleh lah sekodeng sendiri ya, dah letih malam nak translate resepi nya hehe


OK LAH selamat malam untuk semua ya jumpa lagi di lain resepi
GUDNITE ALL..

0 comments:

Post a Comment

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home