Mini Oreo Cheesecake Resepi Pinterest

Mini Oreo Cheesecake Resepi Pinterest


ASSALAMUALAIKUM dan salam sejahtera untuk semua yang sudi singgah di blog kak Noor ya,  nama nya orang dapur sehari tak membaking rasa macam se tahun hahaha so hari ni akak membaking lah, resepi nya akak sekodeng dari Pinterest lagi, sebab gambar-gambar dalam pinterest tu membuat akak tak sabaq nak buat semua kek-kek yang ada di sana tu, jadi yang barang-barang ada dalam stok kat umah hari ni hanya Mini Oreo Cheesecake ni.




UNTUK yang  mau sekodeng sendiri boleh lah ke 
http://yummyaddiction.com/mini-oreo-cheesecake-recipe/
BANYAK lagi resepi disini cuba lah jenjalan kalau rajin..

RESEPI ni memang dalam english lah, boleh lah translate sendiri ya, lagipun kalau resepi kek ni memang mudah faham sebab bahasa nya yang selalu kita dengar seharian kan..




Ingredients
Oreo Cookie Crust:
  • 20 Oreos
  • 3 tablespoons unsalted butter, melted
Peanut Butter Cheesecake Filling:
  • 16 oz. (500 g) cream cheese, softened
  • ½ cup (125 g) creamy peanut butter
  • ½ cup (100 g) brown sugar
  • 1 tablespoon all-purpose flour
  • 2 eggs, at room temperature
  • ½ teaspoon vanilla extract
White Chocolate Ganache:
  • 4 oz. (113 g) white chocolate, chopped
  • ¼ cup (60 ml) heavy cream
  • Optional: your favorite topping
Instructions
  1. Preheat the oven to 350 degrees. Line two cupcake pans with 18 paper liners.
  2. For the crust: In a food processor, pulse whole Oreos until they become crumbs. Add in melted butter and pulse until moistened. Press an even amount of Oreo crust into the bottom of each liner. Press down the crust with the back of a spoon. Bake for 5 minutes. Remove from oven and allow to slightly cool while preparing cheesecake filling.
  3. For the filling: In a big bowl, beat together the cream cheese and peanut butter, until smooth, scraping down the sides of the bowl as needed. Add the sugar and flour, and beat on medium speed until combined. Add the eggs, one at a time, beating on low speed after each addition until just combined. Beat in the vanilla extract. Divide cheesecake mixture among cupcake cups filling each cup nearly full. Bake for 20-23 minutes. Don’t over bake. It should be slightly jiggly in the middle. Remove from oven and allow to cool completely at room temperature, at least 1 hour, before adding chocolate ganache.
  4. For the white chocolate ganache: Microwave chopped chocolate in 15-second intervals until chocolate is almost melted. Stir to fully melt and set aside. In a small saucepan, heat heavy cream until just about boiling, stirring constantly. Remove from the heat and pour hot cream over chocolate. Stir to blend well. Allow to cool and thicken.
  5. Spread the ganache evenly over cheesecakes. Top with Oreo chunks, pecans, chocolate sprinkles or your favorite topping. Transfer to the fridge and refrigerate until the ganache is set. Enjoy!



MEMANG lembut dan berkrim kek ni akak sangatttttttttttt suka, tak tau lah adik-adik akak yang lain, bagi akak kalau ada majlis mesti nak buat lagi yang macam ni 
SEDAPPPP...

4 comments:

  1. memang sedap cheqda, kena try lah baru dpt merasai kesedapan yang sebeno nya...

    ReplyDelete
  2. mai seketui kak noor...terliuq chek tengokkkk....

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home