Almond London Black & White Chocolate Kita Yang Buat Dia Kan ...

Almond London Black & White Chocolate Kita Yang Buat Dia Kan ...

 ASSALAMUALAIKUM dan salam sejahtera untuk semua nya..
Sekarang dah minggu terakhir puasa, kemeriahan hari raya makin terasa dah kan, ibu-ibu di rumah memang dah tak kering tangan dok buat kueh kan, sama jugak dengan kak Noor hari ni buat biskut almond london ni tapi akak buat versi black and white, kita yang buat dia kan...tak kisah lah tu..



Resepi nya boleh tengok kat bawah ni memang sedap dan ranggup kerup kerap kerup kerap..

BAHAN NYA
250 gm butter
1 cawan gula kaster
1 biji telur merah
1/2 cawan serbuk badam
1/2 cawan nestum
secubit soda bikarbonate
3 cawan tepung gandum
Coklat putih dan dark coklat secukup nya
Secukupnya badam yang telah di panggang
Spare tepung jagung jika lembik tambahkan.

CARA NYA
1.  Putar mentega, gula dan telur sehingga kembang. masukan serbuk badam dan nerstum.
2.  Putar lagi sehingga sebati,  masukan soda dan tepung, uli sehingga rata.
3.  Ambik sedikit adunan, buat bujur letakkan badam dan bakar pada suhu 150'C
4.  Double boil dark choklat, celupkan pada biskut tadi, dah kering sikit lorekkan dengan coklat putih.
5.  Dah kering boleh lah masuk dalam bekas kedap udara.




SELAMAT MENCUBA
Memang sangat sedap resepi ni tak percaya!!  mesti kena try..
Tak payah letak badam cincang pun tkpe letak coklat putih pun ok ada kelainan sikit kan heehe

3 comments:

  1. Ucap Salam Aidilfitri , mohon salah silap dimaafi,
    Terkadang kita bicara dan menitip kata, Yang terkadang mengguris rasa, Walau menyepi seketika, Ingatan itu tetap ada. Terima kasih terus menyokong KA , Selamat hari raya, maaf zahir & batin dari KA sekeluarga

    ReplyDelete
  2. selamat raya..SB datang jenguk dan minta share resepinya,kak

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home