Biskut Almond Snow Sukar Ditinggalkan DiMusim Perayaan

Biskut Almond Snow Sukar Ditinggalkan DiMusim Perayaan


ASSALAMUALAIKUM dan salam ramadhan yang ke 7 untuk hari ni, selamat berpuasa untuk semua nya, pagi ni kita dikejutkan dengan berita pemergian Datuk Sharifah Aini sesorang biduanita negara . Al fatihah untuk semoga roh beliau di cucuri rahmat , amin amin amin., apa lagi di bulan ramadhan yang mulia ini, semoga roh beliau bersama para solihin.


Berbalik resepi hari ni biskut kegemaran keluarga walaupun belum hariraya tapi biskut ini jugak tempahan dari customer untuk di bawa ke United Kingdom, awah jauh nya biskut maktok ni kena bawa ya alhamdulillah di atas rezeki ALLAH.





 Almond Snow

Bahan A
200 gram butter
100 gram gula kastor
1 sudu besar shortening
1 sudu kecil esen kopi
1 biji kuning telur

Bahan B
220 gram tepung gandum
70 gram tepung ubi
50 gram nestum dikisar
40 gram badam kisar
1 sudu besar susu tepung

Hiasan
coklat masakan dicairkan
white breadcrumb




Selamat memasak untuk semua nya walaupun masih awal tentu dah ada menu apa yang akan di masak untuk hari ni kan, walau apa pun terjadi terimalah dengan redho kerana semua nya adalah Qada  dan Qadar pada setiap hamba nya.


8 comments:

  1. Jauh merantau biskut ni Kak Noor.
    Kalau sedap memang begitulah pastinya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kakzakie rezeki orang jauh lah tu kan

      Delete
  2. assalamualaikum. Lama bundo tak menjengah sudah banyak betul perubahan. Good!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumuslam bundooku, lama nya tak bersiaran kemana agaknya ni, mesti sedang siapkan projek besar ni kan,saya doa kan bundo berjaya walau apa pun yg di lakukan aminnn

      Delete
  3. Salam kak noor...
    saya pon suka biskut ni ...
    rajin kak norkan...

    ReplyDelete
  4. saya mohon copy paste resepi ni yer kak...

    tq.. :)

    ReplyDelete
  5. salam singah..nice resepi..sue pun nak jugalah resepi ni...hihi

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home