Burger Paksu Nabil The Besttt

Burger Paksu Nabil The Besttt

ASSALAMULAIKUM dan selamat malam, hari ni kaknoor nak kongsikan menu yang telah di buat oleh anak bungsu kak noor time puasa ni, menu orang bujang lah katakan yang simple-simple dulu, tapi syukurlah tu kan, dah ada hati nak masak sendiri pun alhamdulillah, taklah semua nya nak mengharapkan mama saja kan, pertama kali anak bungsu kak noor masuk dapur di bulan puasa ni hahaha terus memburger...




BAHAN NYA
Roti burger secukupnya
Daging/ayam burger readymate
Chesce slice secukupnya
Telur dadar secukupnya
Salad dan tomato secukupnya
Sos tomato

CARA NYA
Goreng daging burger dengan sedikit planta sehingga masak, ketepikan. Goreng telur. Potong roti burger, letakkan salad, daging burger dan cheese jugak telur.  Susun tomato dan sos cili atau mayonis, ikut kegemaran masing-masing.  Roti burger dah boleh di nikmati.




Sebenarnya kaknoor biarkan saja kalau anak-anak memasak, biarkan diaorang sendiri yang cari dimana barang-barang dapur, ada yang tak tau dimana mama letak, garam gula aduiii budak-budak zaman sekarang ni kan, jadi bila dah Nabil offer nak masak burger so kaknoor biarkan saja, alhamdulillah tanpa pertolongan siap jugak burger si bungsu Nabil.

ALHAMDULILLAH PERMULAAN YANG BAIK.

2 comments:

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home