Cerita Dalam Dapur Kak Noor Masa Ni

Cerita Dalam Dapur Kak Noor Masa Ni



ASSALAMUALAIKUM dan salam sejahtera untuk semua nya, hari ni kak noor takde resepi untuk di kongsikan hanya suasana dapur masa ni, dapur yg agak kurang besar, sesuai untuk sorang tukang masak oklah lah kalau tak berlanggar antara satu sama lain, tapi apa-apa pun bersykur lah ada jugak dapur di UK ni untuk kaknoor bersilat, kalau takde dapur memang mati kutu kaknoor tak tau apa nak buat.




WALAUPUN kecik dapur ni ada jugak tempat kaknoor melepaskan geram apa yang teringin diwaktu sejuk-sejuk macam ni, kerusi kecik sebenarnya utk buka tingkap sebab kalau masak mesti kena buka tingkap kalau tak bau serumah, biar omputih sebelah2 tercium wangi haha



NAK cuci pinggan pulak mesti kena campur air panas kalau tak memang kecut jari-jari ku, sabo jelah sementara ada disini, kena ikut rentak orang sini lah..




TEMPAT bersantai-santai seharian sambil tengok tv je lately sebab tak dapat jalan-jalan, my doter masih belum habis exam jadi terpaksa bertahan sehingga habis baru lah dapat enjoy sikit, nasib dapat tengok masterchef Australia online tak lah boring sangat.



HAHAHAA bos dah tak larat nak tunggu waktu solat, masa ni sedang tunggu waktu asar pukul 5.02 minit petang, magrib 8.14 malam dan isyak 9.28 malam.
BIASA nya akak tidur dulu lepas magrib kemudian bangun pukul 4 pagi untuk solat isyak sebab subuh masuk 4.30 pagi jadi, memang agak teruk waktu ni di UK kena sabar banyak lah.

18 comments:

  1. Salam, kak Noor.. Kak Noor pun dah feeling2 mat saleh dah tu, hihihihi...

    teringin jugak sy nak merasa kehidupan di negara org putih, tentu seronok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmuslam Seri, feeling je Seri tapi makan tetap nasikkk dan kari hahaha
      boleh sesekali kita dtg sini ekk makan angin sejuk

      Delete
  2. Kak Noor! saya masa di sheffield winter tahun lepas bila memasak dan basuh pinggan di rumah si abang... belasah je guna air sejuk tu... mmg kaku jari-jari.

    Sekarang ni dah dekat penghujung summer... tapi siang masih panjang lagi kan... camna boleh tidur lagi ke sebab kul 3/4 pagi dah terang benderang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tk dpt sweetie kalau belasah air sejuk alamat tkleh nk masaklah jwbnya akak sanggup guna air panas lagi haha,
      memang dah tk dpt tido sweetie kalau lepas subuh kul 4.30 tu terus turun dapur buat kopi, gitu gini sampai dah tkde kerja sanggup cuci toilet bagi panas sikit hahaa

      Delete
    2. Jangan lupa balik Brunei/M'sia tau!...

      Delete
    3. hahaaha mesti lah sweetie pak haji tu dah rindu dngn mak hajah ni hahaaa

      Delete
  3. assalam kak norr..cantik dapur tu kak noor..acik memang suka tengok gambar dapur..dirumah sendiri tak boleh nak buat..tu yang suka tengok gambar2 dapur yang cantik2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumuslam acik, dapur orang acik mmg kita rasa best sangt, tapi bila dah dapur sendiri semuanya tak cantik manusia mmg gitu, tapi agak sempit lah bagi akak, sama lah akak suka tengok dapur orang yg lawa2 tu berangan je kan nak dapur macam tu

      Delete
  4. Kena iktu rentak orng UK lah ye kak Noor... kalau ikut style kita susah nanti... merasa juga kak noor dengan kehidupan di sana.. bestnya saya tengok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa nak buat yatie percutian yg tak di rancang mula nya sbb kesian kan anak akak yg terpaksa exam disini sedangkan kawan2 serumah masih bercuti jadi sekadar temankan lah tolong masak tk gangu dia belajar

      Delete
  5. Assalamualaikum knoor seronoknya dpt tinggal kt negara orang...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumuslam Umie alhamdulillah boleh lah tapi tk lawan lah dgn negara kita sendiri semua barang yg nak masak mmg lengkap tapi disini kena syukur apa yg ada saja lah sbb banyak yg tak lengkap sangat kalau nak buat style kita

      Delete
  6. Assalam kak noor..besar dan selesa dah suasana rumah kak noor tu...pas anak dara abes exam..boleh la jalan sakan cuci mata kat UK sana..mesti banyak borong bw balik ke Brunei nnt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmuslam lina, ya lah tak sabar nk tunggu anak abis exam dia ujung bulan ni, nk cuci mata yg kabur ni sekadar cuci dan soping sikit2 tu mampu lah lina, kalau bnyk bengkok nanti haha

      Delete
  7. K.Noor...bestnya...teringin juga nk feling2 sejuk camtu...tp apakan daya...masih tak mampu...huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya allah syifa ikut rezeki anak2 jugak kaknoor pun kalau tak memang takdpt nk feeling2

      Delete
  8. Seronok kak noor..jd org uk yea..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde apa yg seronok sngt pun cheqda biasa saja sbb jauh dri orang lain jugak heheeee

      Delete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home