Macaron Tempahan Cik Noyah

Macaron Tempahan Cik Noyah



ASSALAMUALAIKUM dan salam rabu untuk semua, semoga semua nya sihat walafiat hendaknya disamping apa jugak tugasan ya, sebenarnya ni macaron yang di buat semalam untuk customer, alhamdulillah setelah beberapa adunan baru cukup utk 60 biji, memang agak rumit dan lambat membuat macaron ni, kena faham oven sendiri, berapa sebenarnya api atas dan bwah, alhamdulillah so far so good baru lah agak confident untuk mengambil tempahan.



Pada yang teringin nak buat sendiri macaron ni boleh tengok resepi kat SINI ya, tapi pada penduduk Brunei Darussalam yang teringin nak merasa  boleh lah whatsapp kaknoor
8739160 untuk menempah anytime je boleh, filling disini akak guna kan filling coklat, strawberry dan salted caramel, insya allah banyak lagi filling yang lain ikut customer lah.




SEKARANG ni rasa nya lebih confident untuk buat macaron berbanding dulu, praktis make perfect kan kata orang alhamdulillah.





KESIAN customer yang sorang ni masa kaknoor di UK hari tu ada dia whatsapp nak order macaron tapi akak kat UK 3 minggu, terpaksalah tangguhkan, alhamdulillah hari ni baru customer dapat merasa hampir sebulan jugak lah order ni hahaa paling lama dalam sejarah heee, tapi takpe janji customer puas hati kan..

16 comments:

  1. Cantik dan menariknya Kak Noor.
    Kalau anak kakak dapat ni mahu sehari makan licin dibuatnya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnks kakzakie, sama jugak disini suka sangat dngn macaron kalau anak2 tak sempat nk keraskan filling tu dah lesap hehehe

      Delete
  2. wah, bestnya..bb pun nak order juga tapi jauh ni macamana kak noor..huhu, sedihhhhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dekat mmg akak hantar je pada BB sbb selalu singgah sini free of charge heheee

      Delete
  3. cantiknya kak noor.. kemas dan teliti nampak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak kasi orang mesti kena kemas sayang kan nak makan, alhamdulillah so far so good

      Delete
  4. Replies
    1. alahai Azie jauh sangat tu kat Shah Alam kan haha lagipun macaron ni fragile sikit takut hancus bila sampai

      Delete
  5. I have always wanted to try to make these

    ReplyDelete
  6. You should give it a go. It might need a bit of practice but it should be good fun. Good luck!Nammi

    ReplyDelete
  7. Salam kak noor.... lama juga mori x menjengah di sini.... buzy teramat amat la sgt...
    mori suka tengok macoroon kak noor.. maveles sungguh ...kalerfull.

    ReplyDelete
  8. waalikmuslam mori, yalah lama dah tak nampak mori ke kaknoor yg tak selalu jenjalan kot, busy buat bisnis ke ni

    ReplyDelete
  9. Fuiyooo kaknoor..dh upgred jd toke macaron woo..i loiike! Saya buat pestime & lasttime sekali seumur idup beberapa thn lepas pastu terus x buat2 dah..hahaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan putus harap doc Ina, jangan takut maaa mudah sebenar nya kalau faham oven dan macaron ni heee

      Delete
  10. assalam kak noor
    suka tgk macaron kaknoor ni cantik jadinya
    sy wat blm pas lg he hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. walikmuslam mamasara, kaknoor pun jadi mahir sbb customer dok minta order kalau tak mmg tak pas jugak ni

      Delete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home