Repost #Please Follow Kak Noor Semula Masaalah Teknikal Blog Yang Tak Dapat Di Elakkan

Repost #Please Follow Kak Noor Semula Masaalah Teknikal Blog Yang Tak Dapat Di Elakkan

Assalamualaikum
Pada kenkawan yang ada masaalah nak masuk blog kaknoor disini kaknoor nak bagitau sekali lagi, lebihkurang 3 minggu lepas blog Bicara Kak Noor ada problem teknikal, jadi utk settlekan anak kaknoor selaku teknisyen nya yang bertanggungjawab buat entri ni, pada semua rakan blogger lama tu please ikut apa yang di sarankan di bawah baru dapat masuk semula blog ni, memang di kesali tapi apa nak buat daripada ramai follower blog lama tu hingga sekarang jadi ciput hahaha redo lah maktok oiii....


Harini anak Kak Noor sedang bersiaran selaku 'mekanik' blog Bicara Kak Noor. Kami telah menerima beberapa aduan mengenai blog Bicara Kak Noor yang telah difollow dan dilistkan di blog beberapa followers, telah bertukar tajuk menjadi 'utk anun test template'. 

Kesilapan teknikal pada tajuk blog

Pertama kali kami ingin meminta maaf kepada semua pihak mengenai kesilapan teknikal ini. InshaAllah tujuan post ini dibuat adalah untuk membetulkan kesilapan yang telah berlaku. Kami juga ingin berterima kasih kepada blogger Nasa Mulia yang awal-awal sekali membantu dengan menegur kesilapan teknikal ini.
Cara paling mudah untuk atasi problem ini adalah dengan unfollow dan follow balik blog ini.
Untuk yang tidak tahu bagaimana untuk unfollow dan follow blog, di bawah kami ada sediakan sedikit tutorial.

  • Pergi pada sebelah kiri blog, dan scroll ke bawah sehingga jumpa section Followers.
  • Letak mouse pada options, dan perkataan "site settings" akan keluar. Tekan "site settings." 

  • Satu kotak seperti di bawah akan keluar. Pergi ke arah stop following this site, dan tekan link tersebut.


  •  Satu lagi kotak seperti di bawah akan keluar. Tekan stop following.


Dah pun siap!


Kemudian untuk follow balik, cuma tekan  Join This Site  seperti yang di bawah dan ikut instructions yang telah disediakan.



Moga blog post ini bermanfaat buat yang berkenaan.

Wassalam.

4 comments:

  1. Dah follow balik no.7..kak noor..terkemut2 cari online guna hp..pc msuk hospital..hehe

    ReplyDelete
  2. thanks Nasa, takpe lah janji follow ya semoga pc cepat sembuh ya hahahaa

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home