Repost #Please Follow Kak Noor Semula Masaalah Teknikal Blog Yang Tak Dapat Di Elakkan

Repost #Please Follow Kak Noor Semula Masaalah Teknikal Blog Yang Tak Dapat Di Elakkan

Assalamualaikum
Pada kenkawan yang ada masaalah nak masuk blog kaknoor disini kaknoor nak bagitau sekali lagi, lebihkurang 3 minggu lepas blog Bicara Kak Noor ada problem teknikal, jadi utk settlekan anak kaknoor selaku teknisyen nya yang bertanggungjawab buat entri ni, pada semua rakan blogger lama tu please ikut apa yang di sarankan di bawah baru dapat masuk semula blog ni, memang di kesali tapi apa nak buat daripada ramai follower blog lama tu hingga sekarang jadi ciput hahaha redo lah maktok oiii....


Harini anak Kak Noor sedang bersiaran selaku 'mekanik' blog Bicara Kak Noor. Kami telah menerima beberapa aduan mengenai blog Bicara Kak Noor yang telah difollow dan dilistkan di blog beberapa followers, telah bertukar tajuk menjadi 'utk anun test template'. 

Kesilapan teknikal pada tajuk blog

Pertama kali kami ingin meminta maaf kepada semua pihak mengenai kesilapan teknikal ini. InshaAllah tujuan post ini dibuat adalah untuk membetulkan kesilapan yang telah berlaku. Kami juga ingin berterima kasih kepada blogger Nasa Mulia yang awal-awal sekali membantu dengan menegur kesilapan teknikal ini.
Cara paling mudah untuk atasi problem ini adalah dengan unfollow dan follow balik blog ini.
Untuk yang tidak tahu bagaimana untuk unfollow dan follow blog, di bawah kami ada sediakan sedikit tutorial.

  • Pergi pada sebelah kiri blog, dan scroll ke bawah sehingga jumpa section Followers.
  • Letak mouse pada options, dan perkataan "site settings" akan keluar. Tekan "site settings." 

  • Satu kotak seperti di bawah akan keluar. Pergi ke arah stop following this site, dan tekan link tersebut.


  •  Satu lagi kotak seperti di bawah akan keluar. Tekan stop following.


Dah pun siap!


Kemudian untuk follow balik, cuma tekan  Join This Site  seperti yang di bawah dan ikut instructions yang telah disediakan.



Moga blog post ini bermanfaat buat yang berkenaan.

Wassalam.

6 comments:

  1. Ok... kakak dah buat Kak Noor. Kakak jadi follower awal jugalah kiranya #35
    Dulu pun kakak follower awal - mana boleh tinggal nanti tak dapat tengok juadah sedap-sedap kat sini hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kakzakie, tak tau lah cemana boleh jadi macam ni, elok dah ratus2 follower dulu haha tkpe lah apa pun terimakasih banyak ya kerana masih lagi sudi jadi follower kaknoor.

      Delete
  2. Dah buat kak Noor... patutlah beberapa hari sudah, saya tgk icon saya tak ada kat kotak followers tu... ingatkan kak Noor dah tak nak kawan.... hehehheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ish pasai apa pulak tak mau kawan sweetie, kita kan geng dah, itu lah macam2 masalah dalaman blog ni tapi tak serik orang tua nk jugak berblog hahahaha

      Delete
  3. Laaa pulakkk... Musim2 banjir ni... Blog pon masuk air.. He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa Scdha kannnn banjir sampai dalam blog lah pulak, pelik tapi benar niiii....

      Delete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home