Azam lah konon - konon

Azam lah konon - konon

Assalamualaikum dan salam 1 january untuk semua nya, tahun 2015 yang biasa-biasa saja tak ada apa yang istimewa, cuma tahun ni rasa nya macam nak jadi petani lah pulak hahaha, sekarang ni kaknoor sedang gigih kumpulkan herba-herba yang ditanam disekitar rumah, disamping memasak untuk family, jika nak guna daun kesum ke, selom ke, kemangi, lemuni, rosemary, oregano dan banyak lagi tak payah nak beli, petik je yang fresh dari kebun kan.
Untuk jadikan kawan dengan herba tu kaknoor jugak tanam perbagai jenis cili, scotch bonnet, capsicum dan cilipadi putih biasa tu, best jugak dah jemu tengok bunga-bunga  kat rumah, ditahun baru ni biarlah berwangi-wangian dengan herba -herba pulak kan.



Ni idea dari pinterest, lepas ni takde alasan takde ruang untuk tanam pokok2 herba kan hahaa, pokok nya rajin je kan, idea yang sangat bagus untuk di ikut.


7 comments:

  1. Bagus tu Kak noor..taman sendiri bagus..x payah beli..jimat sikit kan :)

    ReplyDelete
  2. Seronoknya ada kebun dan taman herba macam ni kan Kak Noor. Kalau tengok di Pinterest, macam-macam ada :)
    Semoga azam Kak Noor akan tercapai. Selamat tahun baru!

    ReplyDelete
  3. seronok berkebun kan kak noor? semoga istiqoamah ngan azam baru akak tu
    boleh jimatkan belanja dapur,
    ada lebih bagi kt jiran, tambah-tambah pahala....amin

    ReplyDelete
  4. selamat tahun baru kak noor..tanam sendiri tak da sembur racun serangga..lbih selamat dan segar..

    ReplyDelete
  5. Selamat menjadi petani ya Kak Noor! Selepas jadi penulis buku resipi, mana tahu lepasnya ni jadi pengusaha herba2 pulak kan.

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home