Chicken Pie Yang Comey !! Naik LIft Jab...

Chicken Pie Yang Comey !! Naik LIft Jab...

ASSALAMUALAIKUM 
Hari ni agak sibuk dengan cucunda, jadi teruslah ke menu ya, makan tetap jugak kena makan kan, alhamdulillah walaupun busy belum pernah lagi miss sorru tu...

Resepi yang biasa kak noor untuk chicken pie memang sedap dan lazat..






Resepi  :  Chicken Pie
Olahan  :  Bicara Kak Noor

BAHAN  KULIT TART
6 oz mentega
12 oz tepung gandum
1 biji telur
50 gm gula icing
sedikit garam

CARA
  • Uli semua bahan-bahan sampai jadi pastri dan masukan dalam acuan 
  • Cucukan dengan garpu supaya cepat masak, kemudian masukan inti dan di tutup lagi dengan potongan kulit tu., ikut kreativiti sendiri lah ya.
  • Untuk orang sanggup kan buat lawa2 tapi untuk sendiri yang nak makan begini lah ala kadar je buat heee
  • Tapi tetap sedap kan


BAHAN INTI PIE
200 ayam kisar
1 biji bawang holland di dadu
2 biji kentang di dadu
1 biji carrot di dadu kecil
1 kiub ayam
3 - 4 sudu mayonis
sedikit serbuk lada hitam
sedikit parutan cheese kraft

CARA
  • Panaskan sedikit minyak dan tumis lah bawang holland sehingga layu, masukan ayam kisar, kentang, carrot, serbuk lada hitam, kiub dan masaklah sehingga semuanya lembut dan tos kan.
  • Gaulkan dengan mayonis dan parutan cheese cheddar dan boleh lah di letakan di dalam kulit pie tadi.



SELAMAT MENCUBA UNTUK ADIK-ADIK KAK NOOR YA

7 comments:

  1. sedap buat kedapan tgh2 hujan ni..yum2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah Timm kalau ujan apa pun laku kan..

      Delete
  2. ngemil ngemil masa hujan.. comfirm abis.. hikhik..
    jemput singgah blog.. ^_^
    http://aizfaizi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum kanda Nooriah.. Dinda respect sungguh laa dgn kerajinan kanda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu time rajin dinda Shiela, kalau time tak rajin pun ada gak resepi nya hahaha

      Delete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home