Hasil Tanaman Buah Sulung Semua Nya

Hasil Tanaman Buah Sulung Semua Nya



ASSALAMUALAIKUM
INI lah hasil berbudi dengan tanah, walaupun tak banyak tapi ALAHAMDULILLAH hati cukup gumbira tengok hasil tanaman sendiri dah boleh dimakan, pada adik-adik yang  sudi bertandang disini, Nah!!! jamu mata tengahari ni dengan cili scotch bonnet, capsicum dan kacang sirih, dah boleh buat sambal belacan tu kan..






ALHAMDULILLAH semoga bertambah berkat tanam sendiri dan makan sendiri kan..
Lepas ni kita tunjuk sambal belacan pulak ya...


15 comments:

  1. Scotch bonnet stuff dengan cheese dan roast pun sedap juga kan.

    ReplyDelete
  2. banyak jugak tu hasil dr tanam sendiri, bestnya mkn kacang botol/kelisa tu colek dgn sambal belacan..
    saya baru tahu kacang kelisa/botol tu dipanggil kacang sirih yer...
    tangan akak sejuk, tu yg tanaman menjadi...

    ReplyDelete
  3. Saya suka capsicum. Kacang sirih tu kacang botor ye?>

    ReplyDelete
  4. wow! hebat tul lawa lah blog ni..jengok blog Etuza ya,,,dah follow kat sini

    ReplyDelete
  5. ALHAMDULLILAH MENJADI TANAMAN KAK NOR..

    ReplyDelete
  6. bestnya ada tanaman sendiri.. segar je.. nak makan, terus petik...

    ReplyDelete
  7. salam singgah kak norr. rajin sungguh .. x pe dah dapat hasilnya kan.. syukur alhamdulillah .. :)).. wani scotch bonnet tu x pernah tanam hii

    ReplyDelete
  8. Huwaaa bestnya orang menanam, leh harvest hasil. Kita menanam, kita harvest daun kering je... huwaaa.....

    ReplyDelete
  9. salam kaknoor, saya datang membalas kunjungan ^^
    bestnya hasil tanaman kaknoor ni, menjadi betul, very nice! :D

    ReplyDelete
  10. Terima kasih kak Nor kerana follow blog JM so i'm follow u back

    bila tgk semua hasil tanaman ni rasa nk mkn mentah je..nampak segardan tiada racun serangga..itulah kalau berbudi dgn tanah pasti ada hasilnya..gambar2 semuanya cantik

    ReplyDelete
  11. berbudi pada tanah merasalah hasilnya lps tu kongsi rezeki, barakah

    ReplyDelete
  12. salam kak nor, alhamdulillah.. segar sayur-sayur kak nor.. tertarik dan menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmuslam dear Ita, alhamdulillah untuk mencuci mata dikala boring dok pandang laptop je

      Delete
  13. gambar cantik2
    saya panggil tu kacang botol
    hehehehehhe

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home