Nasi Lemak Pekasam & Ikan Masin

Nasi Lemak Pekasam & Ikan Masin


ASSALAMUALAIKUM 
Selamat berhari minggu untuk semua nya, dah jemu makan nasi lemak dengan ayam dan daging, hari ni kak noor makan dengan pekasam dan ikan masin, memang tidak syak lagi darah tinggi akan naik ni, tapi don worry boleh control maaa, ikan masin tu rendam lama sikit supaya kurang masin, dan pekasam tu di perah limau supaya lebih masam, jadi balance lah kan 
INSYA ALLAH.

Memang boring asyik ayammm je manjang, dagingggggg je manjang biarlah nasi lemak kali ni kampong style pulak no ayam no daging, jom tengok resepi kat 

Ubahlah ikut kesesuaian family ya, sebab nasi lemak kali ni memang simple dimple jugak, time M lah kan haha...




Kali ni kak noor cuma buat sambal dan goreng pekasam dan ikan masin je, itu pun dah tak terkawal nasik lemak tu, adoiii tak tau lah nak buat macamana lagi kan selera ni..



Pekasam puyu kedah mari masa balik kampong dulu memang marbeles... nak buat sendiri takde ikan sungai ni, ikan laut boleh jugak buat tapi tak sesedap ikan bendang ni kan...

3 comments:

  1. ..walaupun bau mu tidak terbau..tetapi kelemakkan mu tetap menjadi pujaan hatiku...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahhaa yolah tu yanty kau jugak menjadi poooojaaan hatikuuu

      Delete
  2. singgah sini kak noor... menyelerakan nasi lemak tu nasib baik dh dinner. hehe

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home