Resepi Mudah Semudah ABC Homemade Ni

Resepi Mudah Semudah ABC Homemade Ni


Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua nya, hari yang sibuk hari ni, nak tinggalkan adik-adik blogger semua dengan minuman ABC yang di buat sendiri, dan di sagat sendiri, homemade mari, ada tak pernah adik-adik semua buat sendiri ABC ni, mesti JARANG JARANG KAN!! kadang-kadang bila teringin nak makan ABC ni memang nak buat sendiri sebab lebih sedap suka hati nak letak apa-apa yang lebih yang kurang kan, jom tengok kaknoor punya ABC yang simple je pun...

Dessert Petang Semalam, BUKAN Pagi ni...



RESEPI  ABC MUDAH
Kaknoor semua beli yang dalam tin, kacang merah, jagung tin, hanya kak noor buat agar-agar je yang hijau tu, bahan lain susu manis dan air sirap merah.
Mula-mula masukkan agar-agar di bahagian bawah gelas, letakkan jagung, dan kacang seterusnya, kemudian letakkan ais kisar tu diatas nya, siramkan dengan air sirap dan susu manis.  Yang best bila kita buat sendiri ABC ni kita boleh suka hati nak letak berapa banyak kacang ke jagung ke kan.   Memang fresh dan sedap makan ABC homemade ni.



Jom jamu mata dengan ABC kak noor jom!!!!
Jangan lambat sangat nanti cayaq tau... haha


14 comments:

  1. sejuk je tekak.. pekena ni tengahari kan kak...

    ReplyDelete
  2. memang terbaik..klu teringin biasanya nor beli...tapi dh lma tak beli..risau ais tu..entah air dr mana..
    nti nor boleh cuba tak terfikir plk nak bt sendiri..tq noor mencetus idea.

    ReplyDelete
  3. Buat sndiri baru puas, boleh lebih kan atau kurangkan apa patut..

    ReplyDelete
  4. sejuk mata memandang, lagikan tekak :)

    ReplyDelete
  5. wah wah kami dah jarang sangat minum ABC..selalunya husband jer yang suka

    ReplyDelete
  6. waaaa..abc homemade..cuaca panas ni kak...sesuai...

    ReplyDelete
  7. kak norr dah boleh letak kat kedai ni berapa ringgit hii.. sekarang ni musim dah panas ..sesuai la ABC ni masuk tekak

    ReplyDelete
  8. Mmmmm dapnyer. Kalau dok CH layan ABC memang meletop la kak

    ReplyDelete
  9. Ah, sgt menggoda dan tergoda....
    Nak tadah snow buat ABC rasa tak cukup selamat.. hehhee

    ReplyDelete
  10. k.noor..aduh rasa sejuk jer tekak....

    ReplyDelete
  11. k noor.....sdp nyer nampak, klu dpt ambil satu kan best

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home