Tak Payah Masak Tengok Je InspirasiKu Masa Ni..

Tak Payah Masak Tengok Je InspirasiKu Masa Ni..


ASSALAMUALAIKUM dan salam hari ahad untuk semua nya, jangan takut pulak tengok entry kak noor kali ni ya gerenti tak pedas sebab cuma pandang-pandang bukan pegang-pegang pun kan, kalau lah adik-adik terjumpa cili/lada yang banyak macam ni agak-agak nak tak di bawa balik?? hahaaha..  Kalau kaknoor lah memang nak angkut yang pokok tu nak buat hiasan kat rumah, ambiklah sebijik-sebijik je sebab cili scotch bonnet tu memang antara cili yang terpedas donya tau!! tak boleh makan banyak kalau gini setahun pun tahan ni kan..





Hari cuti macam ni rileks lah kan takyah nak masak-masak, suruh aje orang masak!! mood nak jalan lah tu kan, tak kan nak terperuk kat dapur je kan esuk dah start kerja, so hari ni enjoyyyyy!!!




Biasa jamu mata dengan dessert dan main course, hari ni kaknoor nak jamu dengan cili la pulak kan, bukan apa inspirasi kak noor sebab sekarang ni banyak tanam cili kat rumah tapi belum lah berbuah lebat pun jadi bila tengok cili yang banyak ni mana tau rajin ke kebun kannnnnnnnnnnnn.....


6 comments:

  1. Assalamualaikum;

    Blog Kak Noor ni menariklah, banyak info yang bermanfaat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaalikumuslam cik misstree, terimakasih ya sudi jenjalan sini insya allah mudahan akan menjadi manafaat semua aminn

      Delete
  2. Assalamualaikum, salam kenal kak Noor :) Seronoknya tengok gambar cili ni.. rambang mata!! Walaupun perut cepat meragam tp iha tetap suka makan pedas, tak lengkap makanan tanpa cili hijau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmuslam dan salam ukhwah dari kaknoor Iha, sama lah kita suka pedessss kalau tk pedes tak kicklah

      Delete
  3. Saya pun suka makan pedas-pedas. Tak pedas tak selera..hehehe

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home