Buah Cherry Manis & Lazat

Buah Cherry Manis & Lazat


\
ASSALAMUALAIKUM
Salam kamis untuk semua nya, hari ni kak noor agak sibuk sebab nak kuar mencari bahan masak, di sini dipanggil "tamu" setiap kamis memang kaknoor tak lepas peluang untuk kesini kerana banyak bahan-bahan kampong ada terjual disini,kalau di Malaysia di panggil pasar malam lah, tapi di Brunei takde pasar malam semua nya di waktu siang pagi-pagi hari. Tengoklah nanti apa yang kaknoor beli ya , jadi untuk tidak menghampakan pada siapa yang singgah sini, kaknoor hidangkan buah cherry dulu ya, ambik sebijik sorang hehehe, manis ooo buah ni tak caya??



Buah cherry ni memang fav kaknoor, pantang jumpa kat supermarket memang nak beli walaupun ianya agak mahal sikit, pejam mata jab lah ambik cherry ni.



 Ada tak yang dah tertelan air liur hehee kaknoor memang tak tahan ni kalau tengok macam ni mesti nak terus lima bijik hahaha



Haaa ni lah cucu kaknoor yang selalu dok kacau bila kaknoor mengambil gambar  makanan/masakan dia akan keluar dan berdiri dekat tingkap, camera women pun apa lagi hilang fokaslah terus fokas ke Iman lah pulak haha...


18 comments:

  1. Mula mula, dok ralit tengok buah cherry. Geramnya.. cantik berkilat. Bila scroll lagi ke bawah, nampak gambar cucu Kak Noor yang saaaaangat comel ni. Terus lupa pada buah cherry! Muaaaaahhhh kat cucu Kak Noor. Dapat bagi flying kiss je la... :D

    ReplyDelete
  2. Mmg comel Chery tu kak...mcm syg he no go get....hahaa...what mcm sama he klu no beli sesuatu yg mahal2 ni "buat2 pejam Mata" LA man...aduhaaii..wink2

    ReplyDelete
  3. Alololo...comeinyer cucu kak noor....geram tengok....terus lupakan ceri kak nor yang cantik berkilat tu....

    ReplyDelete
  4. pernah beli buah ni kat pasar malam..mmg mahal..sebiji dia kira rm1.50...

    ReplyDelete
  5. Kat sini (tempat Saya) dipanggil pasar tani kebetulan Khamis pagi juga kaknoor, comeynya cucu kak nor...

    ReplyDelete
  6. geramnya tgk buah cherry nie....berkilat ja....tp bila tgk cucu lagi geram...gebus ja pipi n montok2 jari

    ReplyDelete
  7. Ada pokok cherry juga ke di rumah kak Noor... Alaaaa sebiji sorang je, mana cukup!

    ReplyDelete
  8. rm60 sekilo kak noor klau kat sini...tapi yang ini memang sedap, yang dah kena awet selalu orang buat deco tu tak tertelan saya.

    ReplyDelete
  9. Bestnya Diana pun enjoy pergi Tamu bila ke Borneo.

    ReplyDelete
  10. buah cherry comel tapi........ Iman lagiiiiii comel! geremmmmm!

    ReplyDelete
  11. Cery manis mmg manis kak...tapi manis lagi gamba last tu...hehe..

    ReplyDelete
  12. kak noor , kalau dapat ku rasa buah cheery itu , shurga katanya.

    ReplyDelete
  13. Salam kenal kak noor :)

    Sedapnya tengok buah cheery ni, memang terliur, masak ranum.

    ReplyDelete
  14. salam kak nor.. comelnya cucu.. saya ingat ceri rasanya masam..

    ReplyDelete
  15. waaaaaa lama betul mengidam nak pekena cheri ni....

    ReplyDelete
  16. Mmg tak terliur KN...hihi....Sedap ke buah ceri tu KN?.... Macam anggur tak rasa dia?
    Iman ni duk ngan KN ke?

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home