Bunga Orkid Di Laman Rumah..

Bunga Orkid Di Laman Rumah..


ASSALAMUALAIKUM dan salam sejahtera untuk semua nya.
Hari ni hari minggu hari cuti dapur kaknoor pun turut bercuti, jadi kita jamu mata dengan orkid saja lah ok, mana tau dapat jadi sumber inspirasi untuk sesiapa yang rajin menanam orkid.  Tapi orkid-orkid ni satu pun kaknoor tak tau nama nya, bukan macam TUKANG KEBUN DIANA tu semua pokok ada nama tersendiri., salute lah kaknoor pada DIANA itu lah orang tak pakar kan, tapi kalau tanya pasal masak boleh lah sikit-sikit hehee, 

JOM LAYAN JOM!!

\






OK semua dah jamu mata kan, cukup lah dulu kali ni ya, sebenarnya ada lagi orkid-orkid ni tapi cukup dulu lah ya kang jemu pulak tengok gambar bunge je kan bukan nya boleh makan pun hahahaa



17 comments:

  1. Hari ni mambelai pokok ek Kak Noor... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes SS hari2 dok belai senduk sudip sesekali belai bunga orkid tak slaah kan hahaa

      Delete
  2. orked Kak no or mcm di nursery semua nmpk subur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neida kalau cukup air insya allah cantikkk orkid kita..

      Delete
  3. Rajinnya Kak Noor 'mengorkid'! Saya kagum dengan orang yang pandai bela orkid ni.
    Meriah betul koleksi tanaman orkid Kak Noor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya orkid taklah susah sngt farrah, klaau cukup baja dan air insya allah menjadi, cuma kdg masa je tak mengizinkan sbb banyak opis alam maya ni nak hadir hari2 kan hahaha

      Delete
  4. Subhanallah, cantik2 orkid kak Noor, pelbagai jenis dan warna..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. orkid cantik dan tahan lama jugak bunga nya Ana maka nya akak suka sangat tanam orkid ni..

      Delete
  5. mesti kak Noor suka gardening kan? hee..
    btw, Zue nominate kak Noor dalam Liebster award, kalau free, jemputlah jawab soalan yang Zue tanya tu ye..
    http://melaedah.blogspot.com/2015/02/liebster-award.html
    Thank you!! ^_^v

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka sangat Zue..
      not sure bila boleh menjawab soalan2 tu Zue, btw thanks banyak2 sudi nominate akak ya, biasa lah masa sangat mencemburuii

      Delete
  6. Cantik-cantik orkid kaknoor.... Pandai kaknoor jaga dan belai :)
    Saya ni suka tgk bunga jer.. Tanam bunga tak berapa rajin... hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu mood rajin jugak Nur bukan hari2 pun membelai orkid ni, biasa lah busy jadi macam2 menteri kdg2 terpinggir jugak sang orkid..

      Delete
  7. subhanallah...cantik-cantiknyer orkid kak noor,sejuk mata memandang. Yan pon suka orkid...tapi sejak ada baby kecik ni tak sempat nak bercucuk tanam...huhhuhukk

    ReplyDelete
  8. byk jenis nya pokok orkid kak Noor tanam...sejuk mata memandang

    ReplyDelete
  9. Hehehe kalau orkid pun Diana tak berapa tahu sangat baru nak masuk tadika kalau cite orkid.
    Bab pokok-pokok yang menghasilkan makanan sangat berminat kerana perut kenyang kihkihkih....

    ReplyDelete
  10. wahhh segar mata tengok orkid..cantik

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home