Macaron Tempahan & Sebahagian Koleksi

Macaron Tempahan & Sebahagian Koleksi

 ASSALAMUALAIKUM 
Salam selasa untuk semua nya, alhamdulillah hari ni masih lagi diberikan kesempatan oleh ALLAH untuk kita menghirup udara di dunia ni, dan melakukan suruhan nya disamping pekerjaan kita seharian.  Setiap orang memang tak sama hobi dan kesukaan kan, begitu jugak dengan kaknoor sangat suka buat macaron walaupun sebenarnya kaknoor tak suka makan sebab dek manis nya tu, tapi sebab ada customer yang tempah,memang kaknoor terima dan buatlah walaupun kita tak suka makan. Ini adalah sebahagian dari tempahan yang masih tersimpan gambar nya untuk tatapan semua.  

Jika ada warga Brunei Darussalam yang berminat boleh lah msg/wa kaknoor, order mestilah sekurangnya seminggu dari tarikh ambil .

+673 8739160 
Hanya dalam Brunei saja tau, luar dari tu memang tak sanggup kaknoor nak hantar sebab macaron memang fragile kang jadi sagon bila dah sampai hahaa...



Warna turquoise yang diminta oleh customer



Ini warna purple dan apple green suka suki buat uttuk anak-anak makan


Ini jugak warna tema customer pink dan kuning



Time makan-makan dirumah warna hijau dan kuning macam bendera kedah lah pulak..





Ini jugak warna tema customer pinky-pinky..
Ada yang teringin nak buat tak?? boleh merujuk kat sini kalau nak resepi ya

GOOD LUCK dan SELAMAT MENCUBA YA...

20 comments:

  1. Replies
    1. yang atas sekali new packaging anum heehe thanks ya

      Delete
  2. kak noor, saya 2 kali buat macaron ni tapi failed!!.. tak nak kering dan keras, pastu leper... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe masa Eny putar telur putih utk jadi meringue tu tak cukup kental kot, di terbalikkan tak jatuh, tapi tk boleh ter over putar jugak, buat lagi banyak kali insya allah menjadi :)

      Delete
  3. Replies
    1. banyak kali jugak testing colour utk dptkan colour turquoise tu Nohas, tkpe asalkan customer puas hati..

      Delete
  4. Replies
    1. kalau guna kaler serbuk lebih selamat cantik tapi tk bnyk pilihan lah pulak

      Delete
  5. Kenapa Kak Noor jauh sangat.. nak jugak tempah.. sedapnya.. nak buat mmg fail lah.. bukan jadi macaron, jadi biskut kembang sebekas.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. QA, kenapa pulak tak jadi, try lagi kaknoor pun dulu mmg buat tak jadi , tak jadi buat hahaaha tapi akhirnya menjadi2 jgn give up tau!!

      Delete
  6. saya pernah buat sekali... sedih sbb tak berkaki... belum ada keyakinan nak cuba lagi... akak punya sgt2 cun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sekali mmg Madihaa sama juga dgn akak pun dah berkali2 baru lah, nampak kaki, cuba lagi dan lagi insya allah.

      Delete
  7. cantiknyerrr macaroon kak noor... tun blom pernah cuba lg buat macaroon ni.. sbb tgk mcm susah je, takut xjadi.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah faham perangan cik macaron ni tak susah sebenarnya Tun, tapi itu lah cerewet dan tak boleh silap sikit kaki majuk tak mau kuar

      Delete
    2. kalau dah faham perangan cik macaron ni tak susah sebenarnya Tun, tapi itu lah cerewet dan tak boleh silap sikit kaki majuk tak mau kuar

      Delete
  8. Cantik!
    Bila la nak ada mood nak buat ni semula...):

    ReplyDelete
  9. Pandainya KN masak.... bestnya kalau jadi KN yg pandai masak memacam ni.....
    Senang ke tidak buat macaron ni KN....teringin pulak nak cuba

    ReplyDelete
  10. Waa..tema kedah tuhh...hijau kuning..heheh..chantek tol macaron ni..sy xpnh rasa.mtp teringin nk buat..ada hti kannn...hahahahaa

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home