Brisbane Australia Lone Pine Koala Sanctuary

Brisbane Australia Lone Pine Koala Sanctuary



ASSALAMUALAIKUM dan salam manis tanpa gula dari kaknoor, selamat berhari minggu dan bercuti untuk semua nya, mesti ramai yg gantung peyok hari ni kan, tak kisahlah tu enjoy lah apa yang kita laku kan, dan luangkan masa bersama family tersayang.

Hari ni kaknoor hanya nak kongsikan gambar-gambar masa ke Oz tahun 2013 yang lepas sebab masih ada dalam laptop ni terperap begitu sahaja hehee lebih baik di kongsikan, ye tak!! mana tau ada terhingin nak gi tengok koala kat sana, memang best cuma pada yang macam kaknoor letih berjalan, bagi orang muda oklah kot...


 Depan pintu masuk park tu.



 Macam-macam binatang dapat kita tengok kat sini, kalau ada budak-budak memang best.


 Burung pun macam-macam kaler yang cantik mantik.


 Ini lah koala tu siang-siang buta pun asyik tidorrrr je


 Cer tengok bapa koala ni nasib tak jatuh sedang mimpi tu...


 Nak tunjuk terer jugak pegang kanggaroo


 Masing-masing tak mau lepaskan peluang hahaha


 Orang putih sama gak macam kita jakun nak pegang koala kannnnn


 Ini pokok misai kucing yang terdapat di satu taman bunga kat Australia ni



Akhirnya landing kejab kat sini pebetui urat saraf kat taman ni, sila jamu mata saja tau, kalau lapar masak maggi je hari ni hahaha...


11 comments:

  1. asalamualaikum..morning kak noor...lapar...sarap apa kak pg nie :-))

    p/s kak mat salleh tu macam pegang kangaroo je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. walikmuslam yan, sarap yg simple je mee basah bodo2
      memang lah pegang kanggaroo tulah kaknoor ckp diaorang pun sama jugak jakun mcm kita tingin nk pegang kanggaroo haha

      Delete
  2. pokok misai kucing pun ade.... omputih tu tau ker gamaknya khasiat pokok tu?
    kalau kak rose yg jumpa pun hareeemmmm tak tau tu pokok misai kucing!

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kakrose, kat satu taman ternampak misai kucing ni, mmg kat umah saya ada tanam jugak jadi mmg tau bebeno itu misai kucing, entah lah omputih buat apa dgn misai kucing ni

      Delete
  3. First time SS tengok kangaroo masa di perth... Kangaroo mengawan... Ha Ha Ha... Adeiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegang tak SS kanggaroo tu?? tk pegang tak sah kan rasa nya

      Delete
  4. comeynya koala tidorr....kanggaroo , jinak binatang tu yaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kaknoor disana waktu masih pagi, tapi koala ni semua nya macam ngantuk tidoooooooooo ja kerja dia sud@is

      Delete
  5. Bestnya KN...comel jer koala bear tu duk crlah dahan...jatuh kang baru tau

    ReplyDelete
  6. bestnye tgk org pegang kangaroo...sy ni penakut sikit nak pegang binatang...tp perasaan nk pegang tu ada hahahaha

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home