Happy Birthday In Advanced Buat Anakanda Madihah, Nasi Kerabu Ala Kadar Je Yang Mampu Mama Sediakan..

Happy Birthday In Advanced Buat Anakanda Madihah, Nasi Kerabu Ala Kadar Je Yang Mampu Mama Sediakan..


ASSALAMUALAIKUM 
Salam sejahtera semua nya untuk yang masih sudi berkunjung di blog kaknoor.
Hari ni hari ke2 kat Nottingham ni, memang merancang memasak nasi kerabu lah sebab Madihah anak kak Noor yang study kat sini memang suka sangat dengan nasi kerabu, jadi sempena hari jadi nya yang tinggal beberapa hari lagi, jadi kak noor pun masak lah nasi kerabu ni.  Sebab nanti masa tepat birthday nya kaknoor udah pulang ke Brunei semula, jadi hari ni masaklah nasi kerabu in adcanced untuk Madihah. Tak lengkap sangat nasi kerabu tu takde telor masin, takde keropok, jadi nya kak noor buat apa yang ada sajalah, tak kisahlahkan asalkan nasi nya biru sudah memadai heee.  Maksud nya ada sambal dan kelapa ok lah tu, disamping gorengan yang lain.
Hidup tempat orang kena selalu bersyukur apa yang ada.  

 Nasib baik bunga telang dapat dikeringkan untuk bawa ke UK ni kalau tak memang kena guna pewarna, tapi yang dalam gambar ni ori tau warna bunga telang tu, tapi terbanyak sikit letak sebab peyok nasi kecik jadi memang terlebih kaler ni..


 Sebenarnya nasi kerabu tak kisah kot kita nak makan dengan apa kan, disini hanya ada sosej, dada ayam goreng, daging goreng, burger peri-peri, salad, kelapa dan semesti kuah tumis tu memang akak bawa dari Brunei, buat pekat2 letak dalam tupperware sampai sini tambah air je untuk cairkan.


 Sekarang ni di UK musim spring, pokoknya semua sexy takde daun, haha so jangan terkejut pulak, memang terlebih besar pokok kat sini bila takde daun tu takut jugak tengok.


Ini lah anakanda kaknoor yang ke4 Madihah yang tingin sangat nak makan nasi kerabu tu, yang sambut busday in advanced lah, birthday sebenarnya 23 .3. nanti, apa nak buat mama tak dapat nak berlama2 di UK ni banyak lagi tugasan lain menunggu di Brunei.  Takpe lah sekurang2nya dpaat makan nasi kerabu ala kadar tu oklah kan...


18 comments:

  1. asalamualaikum kak..sihat lah hendaknya disana ye....pokok macam tu memang scary.acam kat cerita hantu org putih kan..huhuhu

    selamat ulang tahun madihah..semoga terus maju kehadapan..insyallah...amin

    ReplyDelete
  2. Happy birthday in advance Madihah....mak tok dah tak sabar nak balik rindu cucu....hehehe

    ReplyDelete
  3. HAPPY BIRTHDAY MADIHAH..NASI KERABU YG MARVELOS JD HIDANGN BESDAY YA BUKAN KEK BERTINGKAT-TINGKAT..SEDAP TU...

    ReplyDelete
  4. Rajin betul kak noor.. dimana sahaja berada pasti masakan yg menggoda dipaparkan di blog ni.. untung anak2 kak noor dapat mama yang rajin :)

    Happy birthday in advance Madihah semoga beroleh kejayaan didunia dan akhirat. Aamiin

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Jadi Kak..Sedapnya nasi kerabu tu..menarik sungguh! hehehe

    ReplyDelete
  6. bagus betul plan kak noor bab masak memasak ni. mmg cekap....kalau sy mau terkedek2 semuanya. nasi kerabu tu pun dah cukup menyelerakan tanpa telur masin...nak2 air tgn mama kesayangan mereka....selamat hari lahir...& tahniah dah lulus viva utk anak kak noor. doakan anak2 sy juga kak noor...

    ReplyDelete
  7. Salam Kak Noor,

    Amboi... di UK pon boleh masak nasi kerabu ya??? Hebat!!

    ReplyDelete
  8. cntik warna nasi tu kak noor....

    ReplyDelete
  9. aduhaii...sedapnya nasik kerabu tu..biru diaaa

    ReplyDelete
  10. as salam Kak Noor,hepi birthday untuk Madihah.hebat Kak Noor dapat masak nasi kerabu kat obesea

    ReplyDelete
  11. Saya yang semenjak duduk di Sg Petani dah lama tak dapat makan nasi kerabu :)

    ReplyDelete
  12. Salam,

    Teringin nak mencuba resipi lama lama akak. Tapi search bar dalam blog ni tak boleh guna, ada masalah ke? dah berhari try nak search dalam blog ni. terima kasih ;)

    ReplyDelete
  13. untung Madihah, dari jauh mamanya datang, tlg masakkan juadah kegemaran :)
    must be one of the best bday present ever!

    ReplyDelete
  14. bijak-bijak anak kakak...
    jeles saya.
    hihi...

    pokok tu nmpk mcm dlm cerita harry porter.

    tgk sosej tu buat saya rasa nk pergi beli sosej lepas ni.
    hihihihi...

    ReplyDelete
  15. owh... selamat ulang tahun madihah ... hari ni kan? 23.3...

    ReplyDelete
  16. Sempat jugak memasak masakan malaysia kat sane ye kak noor...

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home