Hari Pertama Di Nottingham Ronda-Ronda Cari Pasal..

Hari Pertama Di Nottingham Ronda-Ronda Cari Pasal..

 ASSALAMUALAIKUM dan salam sejahtera untuk semua nya.
Hari ni kaknoor bertolak lagi kerumah anak kaknoor yang ke4 Madihah di Nottingham yang baru 5 bulan di University Of Nottingham UK ni.  Terpaksa kena bahagikan masa lah sebab tempat diaorang belajar ni tak sama, di Bath sebelum rumah anak ke3 Nabilah yang baru tahun ke2 University Of Bath.  Tujuan sebenar kaknoor kesini hanya lah untuk temankan kakak diaorang ni Noor Faizah yang  ada viva kat Imperial University, jadi sambil menyelam minum air lah, dapat melawat anak-anak jugak kan...

Dibawah ni adalah semua gambar di sekitar Nottingham tempat anakanda Madihah yang bertudung biru tu.

 Anakanda Madihah & Anakanda Dr. Noor Faizah


 Sedang kami bergambar ada pulak pakcik mat salih yang offer nak ambik gambar kami bertiga, jadi pucuk di cita ulam mendatang lah kan. 

 Mama pun nak jugak tumpang glamour sikit kan.


 Pantang tengok bunga makcik ni pasti tak boleh tahan cantik kan...


 Tak tau apa nama pokok bunga tu cantik tumbuh nya kat batang-batang je..masing2 nak masuk dalam tefon jugak kan.


 Zoom sikit bunga ni seolah-olah macam baldu lah


 Ambik peluang makcik posing jangan tak posing hahaha..


 Kat train station lah pulak ni..

Dah penat jalan mesti nak jamu selera jugak kan, Nah!!! kat sini kaknoor pekena nasi lemak pulak


Memang sedap nasi lemak nya di tambah hiasannya yg menarik, jadi idea jugak utk kaknoor memasak nanti kan...


18 comments:

  1. wah. jalan sakan ye kak Noor. btw, happy holiday! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Annyss jalan tempat anak2 je taklah holiday sngt pun lebih ke jadi tukang masak jugak

      Delete
  2. Salam Kak Noor, anak2 puan belajar di luar negara, mesti perbelanjaannya tinggi kan...
    (Jika tidak keberatan, boleh ke puan berkongsi pengalaman bagaimana menguruskan sumber kewangan utk pengajian anak2 ini, adakah telah lama menabung, atau ada biasiswa atau sebagainya..terima kasih.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. walikmusalam nani, sebenarnya nani anak2 kaknoor alhamdulillah dapat scholarship( biasiswa) jadi kaknoor tklah fikirkan sngt hal belanja diaorang cuma utk balik setahun sekali tu je akak bayarkan tambang, sbb kerajaan mmg tak bayar utk setahun sekali lah..

      Delete
  3. Replies
    1. best jugak lah cuma waktu ni sejuk sngt anum terpaksalah bertebal2 berjalan pun

      Delete
  4. Seronok kak noor..dpt pusing 1 uk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana pulak pusing satu Uk cheqda, Bath , Nottingham dan London je, banyak lagi negeri lom sampai ni hehee

      Delete
  5. bestnya ronda-ronda di london..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan dah ada anak2 disini Paridah peluang lah melawat tempat orang kan

      Delete
  6. Tahniah kak noor .. semua anak kak noor menuntut di oversea.. betul tu kak noor sambil menyelam minum air.. jangan kembung sudah lah ye kak noor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya allah tk kembong kot hehee asalkan tahan kaki berjalan yatie selam jeeee

      Delete
  7. Seronoknya Kak Noor..happy holiday with your family!!
    ymscreations.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Lina alhamdulillahhh sdg ber happy ni

      Delete
  8. Bijak bijak anak-anak Kak Noor ye. Tahniah buat Kak Noor, ibu yang berjaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimakasih mama alhamdulillah rezki dari ALLAH pada anak2 ibu tumpang happy je

      Delete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home