In Ter Net Sedap Dan Menyelerakan

In Ter Net Sedap Dan Menyelerakan


Assalamualaikum dan salam jumaat  untuk semua nya. 
Semalam anak kaknoor terjumpa resepi simple dimple ni dalam instagram, memang rasa nya kita pun selalu buat macam ni kan, tapi nama nya masih lagi maggi kan, cuba tengok resepi ni dibawah, walaupun hanya sekadar maggi tapi bila di tukar nama jadi In Ter Net tu kita jadi teringin nak mencuba, jom lepas ni mesti ramai-ramai masak In ter net ni kan lazatttt ooo percaya lah..




Bahan nya
1 bungkus indomie goreng apa saja jenama tak kisah
3 sudu besar cornbeef di goreng dengan sedikit minyak
1 biji telur mata

Caranya
Rebus indomie macam biasa, dah lembut toskan dan letakkan perencah di dalam nya.
Gaulkan indomie tadi dengan cornbeef yang telah di goreng, ratakan.
Letakkan dalam pinggan dan bila menghidangkan letakkan sebiji telur mata di atas nya.
Walaupun resepi ni simple tapi semestinya sedap dan nama nya unik gitu kan

IN -   untuk Indomie
             TER    -    untuk telur           
NET    -  untuk cornet (bahasa indon utk cornbeef)
Maka nya hari ni kaknoor masak INTERNET haha sangat sedap dan simple.
           

Mesti ramai yg dah tertelan ai lio kan hahaa, jangan ckp susah pulak, cepat kedapor buat 
In ter Net ni pasti menggoda tak cukup satu Internet ni tau hahaha..

Resepi 5 minit anytime boleh update blog kan, jom layan Internet sambil ber internet jugak ni..

9 comments:

  1. Assalamualaikum,
    Mula-mula tengok tajuknya rasa pelik jugok. rupa-rupanya maggi hehe...boleh la cuba..nampak senang je...

    ReplyDelete
  2. saya suka makan cornbeef. boleh try ni kak nor

    ReplyDelete
  3. asalamualaikum kak..salam jumaat...sedapnya mggi goreng dgn telur dadar..kak corn beef tu apa

    ReplyDelete
  4. Salam Kakkkkkkk Noorrrrr... Rinduuuuuunyeeeee... Kak Noor sihat? Wahhhh Maggi je ke Kak Noor? Hari ni jumaat.... Nasi kejumaat tak de? He He He..

    ReplyDelete
  5. ASSALAM...INTERNET PUN OKLH TU...

    ReplyDelete
  6. whoaa ni la yang paling sedap kak nor...

    ReplyDelete
  7. ini resepi yang mudah dan cepat.. sesekali makan best jugak..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home