Menu Ala Kampongan Marbeles..

Menu Ala Kampongan Marbeles..


ASSALAMUALAIKUM 
Selamat berhari minggu dan bercuti pada yang bekerja ya, pada yang jadi surirumah sepenuh masa tu, teruskan pekerjaan anda dengan ikhlas, boleh jugak santai sebenarnya di hari minggu ni, kalau tang bab memasak tu, boleh masak yang simple-simple hari ni, contoh nya yang rebus-rebus macam ni, yang tak perlu banyak masa, rasa nya dalam 30 minit dah siap semua nya.

Jom layan gambar jom!!!


 Kerang rebus dan air asam tanpa belacan, bos tak suka belacan maka nya....


 Nampak tak kerang yang dok senyum tu!!


Close uo sikit air asam tu biar ada yang menjejeh air liur hehee jangan marah hah...



 Ini sambal belacan dan ulaman sekitar rumah untuk yang suka belacan pilihan di tangan sendiri



Ikan pekasam power kalau tak suka bau nya lupa kan ya boleh ganti dengan ikan masin.
Selamat menjamu mata ya semua nya...


16 comments:

  1. Replies
    1. kerang sengih ok SS jgn tuan yg sengih buruk rupa tu

      Delete
  2. msk simple hujung minggu tapi membuka selera.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau makan macam ni selera selalu je adooo kan dear Paridah :)

      Delete
  3. Masyaallah selera membuak-buak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bawa bersabar sud@is takut jugak dengaq tang membuak2 tu dup dap dup dap kan

      Delete
  4. Bergelora jiwa tgk gambo..poh paleh.. Sedaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedak sedak JU tak sedo nasi pun bertambah ni..

      Delete
  5. Alhai Kak sdpnya trust lapar kihkih..lya pun msk rebus2 ja ari ni.tukar selera

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang-kadang yg berebus2 lebih sedap dari bertumis segala kan Lya tambah nasik ni macam ni

      Delete
  6. besar betul kerangnya...kak kopekkan kerangnya..yan tak suka kopek..makan suka lah..laju je...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau betul yan kesini don worry mesti nak kopekkan utk yan tunggu ngap je haha

      Delete
  7. Allah kak Noor...berair2 mulut Wan ni...terliur sesangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolo cik wan sampai berair mulut ni tulah yg buat kaknoor cair sikit ni, mudahan esuk cikwan akan jumpa kerang ni mana tau ada rezeki kan..

      Delete
  8. nor mmg tak tolak sambal bel dgn ulaman...mmg terliur dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. oran gmelayu mmg tak dapat lari dari sambl bacan Nor sama lah kita

      Delete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home