Alhamdulillah Majlis Berjalan Lancar

Alhamdulillah Majlis Berjalan Lancar



Assalamualaikum dan selamat pagi isnin untuk semua nya.
ALHAMDULILLAH majlis meraikan anakanda kaknoor semalam dan berjalan lancar,  Semua tetamu happy menikmati makanan seadanya, cuma tuan rumah tak sempat nak melayan semua nya.

Sekejab dengan orang ni sembang, sekejab dengan pasangan lain pulak, biasa lah kan, kalau ada majlis gini, tuan umah macam lipas kudong kesana kemari, sampai terlupa nak makan seharian.  Dah tetamu balik semua pukul 6  petang baru terasa lapar, rupa nya seharian tak makan haha. Takpe janji tetamu nya happy dengan apa yang di hidangkan semalam antara nya.

Laksa Kedah menu wajib kalau ada openhouse
Kari Ikan Tenggiri
Ayam Bakar Sos Mangga
Sayur Campur-campur with Udang
Sambal Penyek dan Sambal Hitam Pahang
Ulaman Segar Dari Rumah, Selom, Kacang Botol Dll Lagi


 With Hjh Hamidah & Hjh Kasrani Dengan My Daughter Dr. Faizah


 Antara tetamu yang datang..

 Kina and family

 Uncle and Aunty


 Fun Macs yang jadi rebutan


 Tetamu dari majlis kawin my friend terus singgah kerumah dengan baju melayu


 Sessi yang tak boleh di tinggalkan bergambar ramai yang kawan-kawan yang jarang berjumpa

 Lagi kenkawan sedang menikmati apa yang ada nya


 Macam-macam pesen dan aksi masa ni


 Ibu Mertuaku sapa tak nampak angkat tangan!!


 Bersama geng Malaysian yang suami-suami diaorang kerja kat Brunei


 Ini para suami-suami orang hehe dalam gambar ada yang ambik gambar jugak ni


 Anak mama Dr. Faizah dengan seseorang


 Siapa lagi kalau bukan cucunda Iman aksi gaya bebas hahaha


Ini pulak geng Malaysian yang dah jadi Bruneian maksudnya para suami-suami orang Brunei lah tu kan, cuma sorang je yang masih Malaysian, kalau pandai teka siapa kah gerangan nya.  Kalau betul teka kaknoor kasi FM London free heheee

48 comments:

  1. Majlis meraikan anak kak noor yg Dr Faizah tu ke ?
    Tahniah Dr Faizah...
    Meriah sungguh makanan yg dihidangkan tu ye kak noor..
    Yang belum jadi warga Brunei tu ... Kak Noor lah kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye yatie, meraikan anak kaknoor yg dah habis Phd dulu tu heehe
      salah lah bukan kaknoor, kaknoor dah bruneian lama dah..

      Delete
  2. wahh meriahhh!! cantiknyaaaa umah kak noor!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah Eny semua nya lancar ada nya
      biasa je lah dlm gambar je tu

      Delete
  3. meriah majlisnya kak noor...tahniah..
    Kak noor selama masih jadi orang kulim kedah kan, walau dah bermukim jauh di brunei...hehehe

    ReplyDelete
  4. alhamduilliah diana majlis best sangat kedatangan rakan2 jauh dan dekat
    kaknoor jadi orang brunei diana hehe

    ReplyDelete
  5. seronoknya dapat berkumpul kan kak noor. Tahniah Dr Faizah

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimakasih Mona alhamdulillah dah lama tak gether2 macam lepas raya puasa dulu hehe

      Delete
  6. meriahnye kak..
    posing iman sanagt comel!
    ermm..resipi fun macs ada tak kt blog ni ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Yaya
      fun macs tu biasa je macam macaron tu, cuma salutkan dgn coklat yg di double boil dan salutlah apa2 eksesori yang ada kt umah tu

      Delete
  7. ALHAMDULILLAH...meriah..:)

    yang pakai tudung bawal tu kot k.noor..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Nieza, rasa nya kurang tepat lahhh adik cayang

      Delete
  8. Tahniah utk Dr Faizah..

    meriah majlis Kak Noor, berkumpul saudara-mara, sahabat handai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Nohas, alhamdulillahhh dah lama tak berkumpul sejak lepas raya dulu

      Delete
  9. Bestnya Kak Noor dah macam sambutan hari raya kakak tengok makan-makan semuanya berselera. Bila yg lelaki berbaju melayu lagilah betul-betul macam raya.

    Anak Kak Noor dah jadi doktor dah - senang boleh rehat dah Kak Noor ye:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak zakie sbb ada yang balik dari orang kawin terus je singgah umah, itu lah sbb orang Brunei gi kawin mmg pakai macam ni baju melayu sepasang siap dgn samping segala, alhamdulillahhh syukurrr kan

      Delete
  10. Alhamdulillah...selamat dah semua ya k.noor.
    tahniah pada Dr.Faizah..
    Sedap belaka menunya...ntah bila thn la kot gaknya dapat rasa air tangan k.noor ni...kena terbang ke sana la gaknya kan....huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah syifa, mesti kena terbang baru lah dpt makan macam ni bila la tu agak nya ya, jgn lupa hello2 ya

      Delete
  11. majlis kenduri kesyukuran yg sempurna dgn hidangan lazat...tahniah dr.faizah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah dear Paridah boleh lah nak kata lazat tu taklah sangat

      Delete
  12. as salam noor nti nor pg brunei mana tau kut tersesat kat sana...agak2 terima tetamu mcm nor ni...teringin gak nak rasa masakan chef noor ni..

    alhamdulillah anak dh jadi doc ye...fardu kifayah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmusalam Nor, insya allah kalau badan sihat no problem tetamu mesti di layan 3 hari 3 malam hahaha kannn

      Delete
  13. Tahniah Dr. Faizah, cantiknyer rumah kak noor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Safia, seadanya saja alhamdulillah

      Delete
  14. Cantiknya rumah kak noor..mesti kak noor jenis teliti orgnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaknoor tak pandai sngt pasal rumah cheqda hentam saja idea orang jugak ni

      Delete
  15. Alhamdulillah...semuanya berjalan lancar...mesti semua tetamu tersenyum puas dpt makan hidangan yg enak rumah kak noor. Kalau dekat pasti saya org yg pertama tercegat dpn pintu...he3x.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde masaalah Nza kalau u dekat pasti kaknoor panggil jugak semua nya memeriahkan lagi majlis ni kan..

      Delete
  16. Tahniah untuk anak Kak Noor, bila la boleh dtg rmh Kak Noor kan..apa jawapan soalan Kak Noor td. Dr Faizah la kot sbb dia baru abis study hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. timakasih LIna, kalau ada jodoh pasti Lina dtg umah kaknoor suatu hari nanti kan, semua nya perancangan allah..

      Delete
  17. Meriah majlisnya menu pun nampak sedap2. Tetamu pun ramai yang datang.
    Tahniah Dr Faizah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah dear Zai, tetamu ramai dtg bawa rezeki lagi utk tuan rumah kan hehe

      Delete
  18. Syukur Alhamdulillah. Allah beri Kak Noor kesempatan meraikan kejayaan anakanda tercinta... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kakcik, allah bagi kesempatan utk majlis ni dan beramah mesra dgn kenkawan yg dtg

      Delete
  19. tahniah buat anak kak noor.. jauhnya kak noor sekarang dah jadi bruenian.. jauhnya dengan family kat sini... nak buat macam mana kan kak noor ikut suami.. ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah Wani, jodoh ajal maut semua dah ALLAH tentukan, dan ALLAH tentukan kaknoor jauh dari saudara mara kandong tapi alhamdulillah ramai saudara belah hubby yg dah macam sedara sendiri jugak kenkawan malaysia dan brunei disini..

      Delete
  20. Tahniah buat anak Kak Noor dan juga kepada Kak Noor suami isteri kerana berjaya mendidik anak yang berjaya.
    Masya Allah besar dan cantik rumah Kak Noor.
    Flying kiss buat Iman.. chup chup....

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimakasih mama cyang, alhamduillah akhirnya mama setelah 10 tahun merantau tempat orang mencari ilmu akhirnya kan, pulang dgn kejayaan, isnya allah nak flying kiss dah utk Iman bertalu2 dah ni hehe
      dalam gambar yg kecik pun nampak besar mama, tkleh percaya tu

      Delete
  21. Meriah majlis makan anak kak Noor..tahniah dan semoga sukses selalu untuk Dr Faizah

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimakasih Sue, kenkawan lama dan baru dtg buatkan tuan umah sampai terlupa nk mkan tau haha

      Delete
  22. cantiknya rumah kak noor.. yang sebelah kak noor yang tudung pink tuh, betul tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh eyda betul lah tu, nanti tinggalkan alamat dan nama penuh kak noor antar Fm ya..

      Delete
    2. agak je pun, tak sangka betul ya.. thanks kak noor.. dah tinggalkan alamat kat entry yang terkini..

      Delete
  23. Tahniah Kak Noor & suami, Tahniah Dr. Faizah...
    meriahnya....kesyukuran yg berganda2. dpt pulak mak yg pandai serba serbi....untungnya tuhan saje yg tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks lah Yan ya
      alhamduillahhh sesekali menjamu kenkawan tanda kesyukuran best jjugak dpt sembang2 cuma tuan umah tak terlayan kejab sana kejab sini...

      Delete
  24. kirim salam kat Dr ya..
    meriah nampak..

    ReplyDelete
  25. majlis dah habis dah..huhuhu..terlambat datang cni..kuah laksa ada lagi tak kak...

    besar rumah akak ..dah macam umah pegawai daerah

    ReplyDelete
  26. ohh..inilah entri yang Eyda buat tekaan betul tu eh..melepas!!! kalau ada luck JM pun ada dapat buku resipi blogger tu kan...x de rezeki...dh lama x singgah sini

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home