Biar Gambar Berbicara Kenyang Mata SAHAJA..

Biar Gambar Berbicara Kenyang Mata SAHAJA..


Assalamualaikum, sebenarnya dah terlambat post dah menu ni, asyik dok lupaaaa je kaknoor, jadi pagi jumaat ni akak kongsikan jugak lah gambar menu masa majlis meraikan anakanda Dr. Faizah baru ni, nasib gambar tak basi kalau tak memang masing-masing dah tutup hidung datang sini kan...

Jom layan gambar saja lah, nak ajak pun gerenti memang dah habis ni masuk peyotttt...


Kari Ikan,  Ayam Sos Mangga, Sayur Campur & Ulam


 Nampak tak ulaman segar tu..



Ini ada sambal hitam Pahang dan sambal Penyet



Antara dessert hari tu, Portugese egg tart, kek vico, chicken pie dan cup cheese cake



Tambahan dengan kerepek ketam, sedikit coklat,  tart nenas dan fun macs



cup cheese cake yang disalut coklat



cup cheese cake di salut coklat dan badam...

Macamana? dah kenyang tak mata adik-adik kaknoor semua, kalau tak kenyang jugak, nampaknya kena buat sendiri lah tu kannn...


30 comments:

  1. Tahniah Dr. Faizah juga Tahniah pada Kak Noor.. mavles betul makanan2 tu.. mesti sedap nampak pic je jatuh air liur Nurul ni.. huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimakasih Nurul alahaiii seadanya saja,, kalau jatuh lap dulu tau!!!

      Delete
  2. Alahai kak noor...pagi2 singgah sini mmg mencabar kalbu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amanda, mencabar nak suruh masak lah ni kan pepagi ni

      Delete
  3. Replies
    1. alhamdulillah tetamu suka tuan umah happy hehe

      Delete
  4. laparr..belum breakfast...kenyang mata dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari mata turun kehati Nohas, biarlah mata dulu kenyang

      Delete
  5. Sungguh menyelerakan hidangan yang disajikan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamaaaa, roti mama lagi menyelerakan lahhhh

      Delete
  6. Salam Kak Noor,

    Meriahnya majlis. Macam kenduri! Lauk semua masak sendiri? Sedapnya tgk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmuusalam honey, mesti lah honey best kan masak sendiri

      Delete
  7. SALAM JUMAAT...HM LAPAR PULAK..SEDAP2 SEMUANYA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah dear tetamu senyum tuan umah pun happy hehe

      Delete
  8. Replies
    1. alahai Ct, bawa bersabar banyak lah ni kan hehe

      Delete
  9. Salam Jumaat Kak Noor,

    Memang penuh perut tetamu yg datang mcm ni,.. :P semua sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam jumaat Eyra,alhamdulillah itu lah sebenarnya tuan umah mau memenuhkan perut tetamu hehe

      Delete
  10. bukan kenyang tapi lpar lagi..hehheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang lapar tu mata tak tengok betul2 tu Syida hahaha

      Delete
  11. Kenyang mata jea kak noor..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabo dulu cheqda pun apa kurang nya terer jugak memasakkk

      Delete
  12. Kak Noor.. terseksa mataaaaaku bukan kenyang lagi dah..
    ahahahha.. dia punya hidangan tu peeergh.. perut meronta2.. eh mcm mlampau lak =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah CT, macamana tu perut meronta2 cer tunjuk sat, ni mesti dah tak bertahap ni kan haha

      Delete
  13. sedapnya tengok hidangan kak noor tuh.. kena plak ulam-ulaman yang segar bugar tuh.. terliur Eyda jap menatap gambar makanan tuh.. tetiba lapar plak rasa perut nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ulam mmg fav kaknoor anak beranak, jadi hidang utk orang pun ulam jugak biar semua jadi Mr. Kam... hahah

      Delete
    2. Eyda lebih suka makan ulam-ulaman berbanding sayur.. kalau tak ada ulam baru pilih sayur..

      Delete
  14. urghhh kenyang betul mata yan...:-P

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home