Kita Yg Penat Orang Lain Senang-Senang

Kita Yg Penat Orang Lain Senang-Senang

Assalamualaikum adinda-adinda semua ya
Kaknoor just nak kongsi berita yg kurang menyenangkan dizaman ni kes pencuri siber ni, petang tadi ada rakan fb memberitahu yang gambar - gambar masakan kaknoor di ambil oleh satu pihak yang tak bertanggungjawab langsung diatas kesusahan orang, sekurangnya minta izin ke, or credit sikit lah diatas penat lelah orang, ni tidak terus2 je letak kat pages dia, dah dua kali terjadi macam ni, semoga ALLAH membuka pintu hati sesiapa di sebalik Satu Resepi tu, supaya tidak sewenang-wenangnya mengambil hak orang, kalau pun bekenan sangat dengan gambar tu minta lah izin insya Allah kaknoor bagi, lagipun buat apa lah nak kedekut sangat, tapi kalau ambol tanpa pengetahuan tuan empunya di kira mencuri tu kan..

Itu je luahan hati malam jumaat ni
Kaknoor memang jarang marah hehe tapi sesekali nak tunjuk belang dan ekor sikit.

Selamat malam semua ya

40 comments:

  1. kat fb tu ada yg publish utk share oklh xminta izin kot tapi kalau dlm wall sendiri kena mnta izin n beri kredit juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau utk share tak kisah Paridah, ni dia ambik letak kat pages dia, lepas tu tkde pun credit sikit pun jadi lah kan..

      Delete
  2. Ooooo... Ini ke yg buat Kak Noor serabut sangat tuh???? Sapeee yang sampai hati buat Kak Noor SS macam ni nihhh! Meh SS babab orang tu... He he he... Sabaq ye Kak Noor... Dugaan semua tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yan follow ss...jom kita babab dia..yang pegang kepala dia..ss babab tangan dia ..k...sabar ye kak

      Delete
    2. apa ni babab2 org ni.. amvoi kak nam.. hehe

      Delete
    3. alhamdulillah adik2 kaknoor, macam ni lah mesti tolong big sister kan, jom kita ramai2 gi babab orang tu yuk SS, Yan, Syida cepat pakai topeng supaya dia tak kenal hahaha

      Delete
  3. Kes yang selalu jadi pada blogger masakan che mat gebu (tiffin biru) & kak Azlita (masam manis), sekarang diorang attack kak noor pulak....akak jangan lupa publish entry ini ke fb akak, biar orang tu tau sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah publish kat fb Diana, itu lah ni dah kali ke2, dulu dia pernah minta maaf dah, tapi ni buat lagi tak tau lah apa jenis orang ni

      Delete
  4. huhu... geramkan bila jadi macam ni, kalau dia letak credit ke page kita semula tu terubat la kembali hati ni kan kaknoor... huhu, sabaq je lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul plain83 credit lah sikit kan, jgn lah terus ambik je sopan sikit lah sebagai orang melayu..

      Delete
  5. dalam kes ni kena sabar ya kak noor.. nantikan kemanisan akan muncul heheh.. wani dah jenuh dah dengar kes2 macam ni.. masih ada lagi orang x bertamadun,, x pikiaq perasaan orang lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah Wani memang seda ng bersabar ni, walaupun utk kedua kali nya sudah

      Delete
  6. assalam kaknoor..iye memang ramai blogger yg terkena ngan fb satu resepi nih. Saya punye blog yg tak glam tu pun kena cikun gak..alahai! dia ni siap ada blog iresipi.com. memang penuh ngan resipi2 orang lain punyer..sabor jer laa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah doc Ina, ya hangkut semua orang punya letak dlm dia punya pages yg dah 50K lebih LIKES pages dia

      Delete
  7. Simpati dengan Kak Noor. Nasib baik "Satu Resepi" tak buang water mark pada gambar2 resepi Kak Noor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pertama kali dia ambik dia buanga watermark kaknoor Cik MIstree, ni kali ke2 masih ada syukur jugak lah tapi masih lagi tak minta izin

      Delete
  8. Che Mat Gebu pun selalu mengeluh perkara yang sama. Dia punya gambar hidangan siap masuk majalah lagi tanpa kredit... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kakcik cikmat lagi lah banyak kena ambil bukan saja gambar makanan, gambar pinggan mangkok antik cikmat habis kena kebas dek orang2 ni entah lah

      Delete
  9. Ini kira lembu punya susu sapi dapat nama.
    Dah ramai terjadi macam ini. Tanpa rasa malu dan bersalah senang2 ambik orang punya.Sabar ajelah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kakzai, oran gmacam ni tak pernah faham dan tak makan saman before ni dah ambik jugak dah ckp mcm2 ni ke2 kali ni ..

      Delete
  10. bila mak tok keluar belang...siap ada ekor lagi..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. maktok memang Anna, kalau dah belang keluar mesti dgn ekor2 sekali hahaha kannn

      Delete
  11. samalah
    terkena kat website indonesian.
    geram betul
    gambo amik lepas tu ubah resepi
    aritu orang kat Fb..
    geram sungguh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye adik SM, suatu gambar lain lagi akak tengok gambar akak punya, tapi resepi di ubah terok betol lah orang srkg ni kan

      Delete
  12. Replies
    1. orang ni nak mudah dgn kesusahan orang ni Nor kan

      Delete
  13. Biasalah tu k. noor...kadang tu penat dah nak peringatkan jenis pencuri mcm ni..yang kita ni pun tak laratlah nak diwatermark semua gambar kita...bukannya sikit2...kadang tu dah ada watermark pun boleh dipadam juga...sabo jerlah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. first time dia padam watermark kaknoor Bunda, lepas tu yg dia biarkan watermark tu tapi still tak tau nk minta izin pun terus je hangkut ke pages dia

      Delete
  14. jangan marah2 kak noor.. ish2..ala org tu suka kak noor tu semua nak ambik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syida tak marah cuma sikittttttttttttt gerammmm

      Delete
  15. sian kak noor....sesedap rasa jer kan....hasil kerja org len senag jer nk ciluk kan..harap bersabar yer kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa nak buat Deanna cyg orang ni mmg tak tau nak hormat hartabenda orang..huhu

      Delete
  16. Simpati..mmg penat kerja masak memasak ni..pastu nk ambil gambar lg..makan masa berjam2..biasanya org yg suka mencuri ni mmg hati kering..hidup tau nk senang je..anyway..i respect u kak noor..walaupun marah tp masih lagi lembut..semoga Allah memberi ilham yg lebih bnyak buat k noor utk menghasilkan resepi2 yg lebih mengancam..

    ReplyDelete
  17. Sama la kak noor...
    Sy pn terkena gak...
    Dh la tukar tjuk resepi...
    X bertamadun lnsung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa nya ramai blogger masakan yg kena dengan Satu Resepi ni Syapex, tapi itulah dah kali ke2 pun masih jugak tak reti nak hormat hak orang

      Delete
  18. terimakasih banyak Jeni Umi, yalah tak guna jugak nak marah lebih2 buat naik kan darah je, sebab orang ni memang tak peduli pun apa yg kita marah dia buat dono je, insya allah taklah resepi yg mengancam sngt pun seadanya saja lah

    ReplyDelete
  19. KN okje mengaku ni pernah ambik gambar pie KN tu masuk dlm blog sebab kes terliur konon nak cuba buat, tp of kos okje creditkan blog KN dlm tu.....hihi

    ReplyDelete
  20. KN okje mengaku ni pernah ambik gambar pie KN tu masuk dlm blog sebab kes terliur konon nak cuba buat, tp of kos okje creditkan blog KN dlm tu.....hihi

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home