Kudapan Dari Vietnam Gajus Panggang & Buah Teratai

Kudapan Dari Vietnam Gajus Panggang & Buah Teratai


Selamat petang untuk semua nya.
Mesti dah sedang santai masa ni kan, al maklum kalau surirumah memang dah rileks sangat waktu ni.
Sedang rileks perbetulkan uraf saraf tu apa kata kalau kita mengudap-ngudap depan tv dengan kekacang ni, memang sedap sebab free hahaa, sebenarnya kudapan di beri oleh salah seorang saudara hubby kaknoor yang baru balik dari Vietnam baru ni,
ORANG BERBUDI KITA BERBAHASA
ORANG MEMBERI KITA MERASA



BAGI kaknoor yang tak pernah ke Vietnam ni dapat merasa kekacang ni pun cukup lah kan, asalkan barang Vietnam, memang sedap gajus ni sebab ada kulit dan rasa masin-masin.



Pertama kali jugak makan buah teratai ni macam kacang goreng biasa jugak, cuma dia nya kurang lemak dari kacang goreng yang biasa kita makan..



Sedang tengok tv channel AFC ruangan masak memasak memang sedap kudap-kudap benda ni.
Jangan jeles ya adinda semua..


15 comments:

  1. rasanya lemak masin ke kak noor.. tengok pun nampak menyelerakan.. kena plak makan sambil layan tv..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap Eyda, masin2 daripada yg tkde kulit tu rasa lemak sngt, btw ur FM nnt akak hantar, sbb masa ni agak busy, maybe next week ya, insya allah janji mesti di tepati..

      Delete
    2. boleh bayangkan rasanya.. it's ok kak noor, jangan kalut-kalut..selesaikan urusan kak noor dulu.. nanti bila-bila yang kak noor free baru hantar ya.. apapun thanks kak noor..

      Delete
  2. Jajan buah teratai tu sedap rupanya kan kak noor, yang diletak dalam leng chee kang kurang sikit nak makan, tapi yang ini sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaknoor ingat yg letak dlm leng chee kang tu kacang goreng haham first time makan ni diana sedapppp kan

      Delete
  3. Sedapnya kak noor..teeingat biji teratai tu..mahal la cikit utk satu balang kechik

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal ke cheqda, sbb hubby punya sedara ni kasi banyak sngt, kaknoor sorang je makan punn

      Delete
  4. kawan saya kalau pi vietnam mesti bawak kekacang ni semua...sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. rupa nya memang famous jugak kekacang ni SVsS kan...

      Delete
  5. asalamualaikum kak noor...yan tengah ngunyah cekodok udang geragau kak... :-))

    biji teratai tak pnah makan...sesekali ingin juga rasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumusalam yan, sedap tu mesti dah kenyang dah kan, nak teratai ke?? hahaha dah nak habis dah ni kalau tak boleh lah bgi rasa cikit

      Delete
  6. buah teratai vietnam sedap tu agaknya sama dgn buah tunjung di sini..tunjung pun teratai juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe sama spesis kot kan, saya first time makan teratai ni mmg sedappp

      Delete
  7. hihi CT baru tahu ada buah teratai.. tapi part gajus ngan vetnam mmg berpisah tiada kan..
    so far xda rezeki nak rasa lagi.. beli gajus tong garden saja =P

    ReplyDelete
  8. hii sis jagus nya brapa boleh whtsapp sya +6738135559

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home