Macarons Untuk Birthday Girl & Order

Macarons Untuk Birthday Girl & Order



Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua nya.
Jom tengok order macaron hari ni dulu ya, siapa yang tinggal di Brunei Darussalam boleh lah kalau nak merasa "kemanisan" macaron ni, sekarang ni dah ada packaging baru, baikkk punya kan, didatangkan jauh jugak ni casing macaron ni, jadi harga pun up sikitlah, tapi harga macaron tetap harga lama dont worry. Kalau ada yang berminat boleh lah whatsapp kaknoor
8739160 for order ya..


So far ada 3 pack yang belum berpunya
2 pack  yang berisi 7 biji
1 pack yang berisi 6 biji


Jugak yang belum berpunya 5 pack yang berisi 8 biji yang comey ni 



Filling untuk yang purple tu coklat with whip cream
Yang pink tu filling fresh cream dan butterscotch


Yang ni dah berpunya 50 biji for birthday girl yang di order oleh seorang mama yang memenuhi permintaan anak nya yang ingin nak makan macaron masa birthday.  Semoga yang empunya berpuas hati lah dengan macaron ni.

Untuk adik-adik kaknoor nun di seberang lautan biarlah mata dulu kenyang ya..suatu hari siapa yang tersesat kat Brunei ni insya ALLAH kaknoor jamu kenyang-kenyang dengan macs ni.



43 comments:

  1. Cantik, menarik dan memikat betullah macaroon kak Noor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kakzakie makin lama dibuat semakin meriah kejadian nya hehee

      Delete
  2. Baru je makan macaron minggu lepas beli kat KLCC... tengok gambar ni teringin semula....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke sweetie, kalau singgah sini boleh jugak nk bagi rasa kalau dekat lah kan

      Delete
  3. Alahai! jauhnyer... hari ini 22 April birthday anak-anak saya pulak tu.
    Jamu mata ajelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke Mrs A kalau dkt dpt kaknoor bagi macs ni pada birthday girl /boy tu kan

      Delete
  4. kalau yan tersesat kat brunai..yan tak nak macroon ..yan nak belajar buat pie ...kek..biskut...dengan akak....:-))...nak tenung dan tilik tangan akak..tangan pakar masak...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha itu kena jadi guru lah pulak ni, cemana nak bawa jenjlan ronda brunei ni Yan alolo, nak tengok tangan magic ni ke hahaha

      Delete
  5. uisssshhhh, terpesonanya selera..bestnya Kak Noor.. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. macs ni selera oran gmuda ni kan, anak2 kaknoor mmg suka sangat ni Erny..

      Delete
  6. Replies
    1. itulah Nieza kalau anto mmg hancus ni macs ni...

      Delete
  7. Nampak cantik tentu rasanya sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa nya manis kak Zai, pad ayg suka manis mmg laris ni

      Delete
  8. saya wat tak menjadi kak nor.. naik takut di buatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke mayang, tak jadi kaki ke mayang?? kadang oven kita pun main peranan jugak ni, kaknoor bakar 160'C bawah dan atas 50"C je..

      Delete
  9. saya wat tak menjadi kak nor.. naik takut di buatnya

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum kak noor...
    terasa-rasa manis ditekak ku ini... hihihih...
    sedap dan cantik nya...
    saya mahu saya mahu...

    p/s: kak noor, nk ty, harga teffal di brunei, murah ye? haritu saya pergi brunei, tengok macam murah juga.
    ingat nak beli tapi sebab tak plan nak beli - nnt tak boleh nak bawak balik... tu yg tak jadi beli.
    ke dia murah sebab time tu ada sale kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmussalam Nhhas
      memang murah tefal di brunei,kalau sale lagi murah tau, bulan berapa u dtg brunei?? barang import mmg murah kat brunei dik, bila dtg lagi singgah lah kt umah akak..

      Delete
  11. Replies
    1. alhamdulillah cheqda kali ni menjadi2 macaron ni, biasa nya kalau buat sesaje mmg jadi , tapi bila orang ordr tak jadi pulak haha

      Delete
  12. Nanti saya sampai Brunei, kak Noor buat ya....bila lah tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. anytime boleh dtg diana calling je nanti ok haha

      Delete
  13. alahai kak nor duk brunei ker..jauhnya..baru ingat nk berguru memasak smbil2 merasa mskn kt noor..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak jauh lah ummul, skrg dah ada airasia semua oran gboleh terbang kan jom mai umah kaknoor

      Delete
  14. x penah mkn lg...errr....jakun ke saya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. taklah jakun Zai, ramai lagi yg tak pernah makan ni hehe, kalau dkt kak noor dah hantar ni

      Delete
  15. sedap n cantik rupanya ni tapi xpernah rasa lagi minta sikit noor heh..heh gurau jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. P, kalau dekat pasti nak hantar dua tiga kotak macs nak bagi rasa hehee

      Delete
  16. Saya pun tk pernah rasa macaron ni..jakun jugok la saya niiii..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduh ramai nya yg tak pernah makan ni kan sabo yo lah

      Delete
  17. Ya Allah, rasa macam teruja nak buat macarons. ni. Kita tak pernah sekali pun buat sendiri. Cam seram lak bila orang kata buat macarons ni banyak teknik. Huhuhuhu

    ReplyDelete
  18. takde lah banyak sngt teknik Mama, cuma masa jadikan merengue tu mesti betul, bila dah telur dan gula tu jd merengue, stop je mixer tu, dan masukkan bahan kering, bhan kering pulak mesti kering betul terutama almond tu, itu je Mama taklah susah sngt pun.

    ReplyDelete
  19. Cantik2 & presentable packagingnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks farah alhamdulilalh ALLAH bgi idea utk presentation yg agak up sikit hehee

      Delete
  20. cantikk dan menyelerakan..nak buat sendiri tak reti,,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula nak buat mmg rumit sikit Puteri tapi bila dah selalu buat insya allah semua nya beressss

      Delete
  21. tak pernah makan.. tapi nampak sedap.. apapun cantik packagingnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Eyda, alhamdulillah dik semua nya idea dari NYA kannnn

      Delete
  22. assalammualaikum kak noor...salam perkenalan..anna br lg berblog ni...ngah singgah2 kat blog akak2..sronok sgt tgk..pandainyelah...k.nor brunei kt mne ye..anna duk brunei jgk..('_')

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaalikumuslam ummi, salam kenal jugak dari kaknoor ya, kaknoor kat daerah belait, u kat mana ni di brunei ni,boleh contact kaknoor nombor ni whatsapp lah senang ok
      8739160 lebih senang bersembang

      Delete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home