Singgang Kembung, Pucuk Ubi Tumis, Sepat Kering Goreng & Sambal Belacan

Singgang Kembung, Pucuk Ubi Tumis, Sepat Kering Goreng & Sambal Belacan




SELAMAT tengahari untuk semua nya.
Menu lunch yang ala kampong sangat.
Dah boring lah menu ayam dan daging segala tu.
Sesekali kita pekena menu ni ada tak yang bekenan.
Macam biasa lah jamu mata je biar kenyang-kenyang ya hahaha...




Resepi Singgang/Pindang kat SINI ya, yang simple is the best kan, jom jamu selera pada yang suka menu kampong ni, hari ni gerenti kolestrol turun serta merta hahaa...

27 comments:

  1. sedapnya..yg simple tu yg sedap...sepat goreng..dah lama x makan..huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap sangat dear Nohas sampai dua tiga kali tidoq kekenyangan hahaa ape da kan..

      Delete
  2. lauk lauk kampung ni boleh mengundang nasi berpinggan pingan hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dah stanbye nasik lebih ni Eny sbb dah tau dah permintaan nya tahap melampau

      Delete
  3. lauk singgang nie boleh dikatakan feveret yan...dapat kuah dgn ikan kering sambal belacan pun jadilah..ikan makan kemudian..
    .:-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. lauk singgang rebus merebus ni mmg power yan tambah ada ikn masinnn mmg larisss lah sngt

      Delete
  4. sedapnya..masaksimple gini mesti xcukup nasi ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu P simple tak sempestinya tak sedap kan, kdg yg complicated pun belum tentu sedap haha

      Delete
  5. semuanya nmpk sedap...lauk singgang tu xpernah buat...mcm sedap jer...selalu nya buntu nak msk apa...dan boring msk yg sama berkali2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ummul, esuk masak singgang ok sedappp sngt selera orang lama ni

      Delete
    2. boleh bg resepi tak..hehehehe...

      Delete
  6. Kak Noor... saya datang bawa sepinggan nasi putih... nak jamu selera di sini yee... nyum..nyummmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahhh susah2 Amie bawa nasik putih, kat sini pun banyak ni nasik, beras kebun Brunei mari hahaha

      Delete
  7. Replies
    1. maka nya Nieza itu lah kaknoor malas nak masak yg macam ni terlajak nasik la pulak

      Delete
  8. Ni buat tmbh2 nasi ni...sedapnya..kak noor bila nk jemput cheq da mai rumah..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian lah cheqda mai jauh2 mai mkan ikan kering saja kan hahaha, anytime boleh cheqda mai nanti kaknoor masak special

      Delete
  9. wah sedapnya kak menu kampung..selera makan :)

    ReplyDelete
  10. Adui kak nor semuanya kegemaran saya dan keluarga. singgang hari2 masak pun takpa. Adli suka betul makan singgang ikan kembung ni. Adli bila nak makan dia cium bau dulu bila dah cium bau singgang terus ckp umie...nak nasi. hehehe

    ReplyDelete
  11. sedap kak noor masak simple2 ni,nak2 singgang ikan tu ,anak gadis saya suka sangt ....balik cuti mesti nak suroh masak kan.

    ReplyDelete
  12. Yang macam ni baru selera makan lepas berjam berkebun di luar

    ReplyDelete
  13. saya kalo dapat lauk singgang & sambal belacan tu pun dah cukup..gerenti tambah nasik berkali kali hehe

    ReplyDelete
  14. singgang tuh yang sedap.. lama tak masak..

    ReplyDelete
  15. AKAK...SA kan..dari dulu failed masak singgang ikan ni tau...x tau knp la...

    ReplyDelete
  16. kalo kat rumah tok.. memang slalu je dia masak singgang..
    senang katanya.. tapi adik spupu xminat.. katanya mcam makan ikan rebus.

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home