Pegedil Kentang Breadcrumbs

Pegedil Kentang Breadcrumbs



Assalamualaikum dan selamat pagi, dan salam sejahtera untuk semua nya.
Hari ni resepi mudah lagi kaknoor nak kongsikan.
Akibat kentang yang dah tumbuh lagi ni, last - last buat pegedil baru habis di makan. 
Bahan nya mudah sangat jom tengok..




Bahan nya
8 biji kentang kupas cuci bersih dan goreng lalu tumbuk
200 gram isi ayam dikisar akak masak kejab dalam kuali
daun sup dan bawang dihiris kecil
sedikit cili merah hiris kecil
garam dan lada sulah secukupnya

Semua bahan - bahan diatas disatukan dan di bulatkan atau dileperkan, celupkan dengan telur, kemudian celup lagi sekali dengan breadcrumbs dan gorenglah sehingga masak, dihidangkan bersama sos fav masing - masing lah ya.



Selamat menjamu mata ya
Kalau tak tahan boleh lah try..
Tak susah pun sebenar nya.
Pegedil ni kalau dapat di cicah sos pedas memang marbeless sangat..

19 comments:

  1. Ade jugak kentang yg tumbuh tunas...klu rajin boleh buat cam ni....sementara tu jamu mata kat sini dulu.

    ReplyDelete
  2. Singgah pagi...
    Wow!kak noor...sedapnya laaahhhhh...
    nie yang membuatkan nieyl nak cuba resepi² baru nie....

    ReplyDelete
  3. Alaaa kak Noor. Kakak baru semalam buat pegedil tapi tak terfikir pun nak letak berad-crumb macam ini. Kalau gini cantik kan..

    ReplyDelete
  4. Dapt kat anak-anak suka sgt ni......

    ReplyDelete
  5. wow...menariknya...bulat2 comel je kak noor buat....mmg feveret saya. Biasanya saya campur daging kisar....nyummmm.

    ReplyDelete
  6. letak breadcrumb ye kak.. cam best je.. nnt nak suruh chef i lah buatkan.. kalau saya sure tak akan menjadi punya. heee

    ReplyDelete
  7. cantik pegedil kaknoor..acik memang jarang sangat buat ni..tak berapa pandai..selalu hancur bila digoreng

    ReplyDelete
  8. KN....ni bukan bergedil dah ni, ni chicken ball hihi....
    Tp bergedil tu mmg my faveret KN .....sedapnya

    ReplyDelete
  9. Cantik bolat bolat begedil kak noor ni..

    ReplyDelete
  10. Nak satu kaknoor.. ehe :)
    Nak buat kentang dah habis dalam stok..
    Kat rumah CH ni kentang tak sempat tumbuh hahaha :)

    ReplyDelete
  11. Macam chicken ball rupenya... pun rupa biskut suji arab pun ada. Bak 7 biji...

    ReplyDelete
  12. memang nampak sedap pegedil kentang ni kak.. boleh lah cuba nti.. sllu dok goreng ja...:)

    ReplyDelete
  13. bergedel kentang bulat2 gini xsabar nak rasa.

    ReplyDelete
  14. Kat rumah kak zai pun selalu kentang tumbuh nasib baik sempat juga masuk periuk.

    Wah nampak sedap pegedilnya.

    ReplyDelete
  15. Senang resepi ni, nampak menyelerakan :)

    ReplyDelete
  16. tak nampak macam pegedil.. macam bebola ayam pun ada.. apapun memang menyelerakan..

    ReplyDelete
  17. ishh...enak di makan begitu saje nih..kalau lah JM ni anak kak noor lah...gumuks..sbb asyik mkn sedap2 je

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home